Blues-Kalpa sarjassa täytyy nostaa visiiriä Bluesille. Se oli jo melkein selällään, mutta painitermein olkapäät eivät vielä koskettaneet tatamia. Joukkueessa on yhä sitä samaa sitkeyttä, millä se taisteli itselleen hopeamitalit. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin vaikeampi.

KalPa on ollut viimekertaista harha-askeltaan lukuun ottamatta vakuuttava. Joukkue ei ehkä aivan täysin luottanut kakkosmaalivahtiinsa, minkä vuoksi peli meni liian varovaiseksi. Uskon kuitenkin KalPan hoitavan homman tänään kotiyleisönsä huutaessa. Mikä tärkeintä, Koskinen palaa tänään maalinsuulle. Peli varmasti paranee ja luistelu on erinäköistä kun joukkue luottaa taas 100-prosenttisesti maalivahtiinsa.

Toisessa keskeneräisessä sarjassa muhii yllätys. Aravirta on näppärästi saanut Kärpät pelaamaan hienoa ja monipuolista playoff-kiekkoa. Pelicans on joukkueena nopeampi ja ehkä taitavampikin, mutta silti sen on ollut vaikea saada otetta fiksusti pelaavista Kärpistä.

Kärppien tietä menestykseen auttaa kokeneiden Viuhkolan ja Stümpelin herääminen talviunestaan. Näin kokeneille pelaajille usein käy, kun ratkaisupelit ovat käsillä. Suurella mielenkiinnolla odotan Suikkasen pelillisiä vastauksia Aravirran peliin.

Suikkanen on olettanut, että vauhdin pitäminen riittää suistamaan Kärpät kesälomalle. Oululaiset ovat kuitenkin näyttäneet, että tässä sarjassa Pelicansilta vaaditaan myös pelinjohdolta taktisia onnistumisia. Nähtäväksi jää tuleeko sellaisia. Vedonlyöjälle KalPan kotivoiton pelaaminen tuntuu etukäteen järkevämmältä kuin Pelicansiin rahojen sijoittaminen.

Sakari Pietilä

SM-liigan illan otteluihin saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!