Lehtonen ykköstähti, Niemi epäonnekas maalivahtien kohtaamisessa


San Josen ja Dallasin kohtaamisessa nähtiin todellinen kiekkosade. Kotijoukkue Dallasille rangaistuslaukausten jälkeen 4-3 päättyneessä ottelussa Antti Niemeä päin lauottiin 35 kertaa ja Kari Lehtosta päin peräti 48. Jälkimmäinen valittiin ottelun ykköstähdeksi.

– Me otimme isoja askeleita eteenpäin siihen suuntaan johon haluamme kehittyä. Me kiipeämme rinnettä ylöspäin. Me emme ole vielä päässeet sinne, mutta yritys oli hyvä ja me teimme paljon asioita oikein suurimman osan pelistä, sanoi epätavallisen myönteisellä päällä ollut Sharks-valmentaja Todd McLellan Mercury Newsin mukaan.

Dallasin kolmannen erän lopun 3-3 tasoitusmaalissa nähtiin aikamoinen torikokous, kun Niemi torjui osittain Tomas Vincourin ohjauksen Stephane Robidaksen siniviivalaukauksen jatkotilanteessa. Tilanteessa tarvittiin lopulta videotarkistusta, joka osoitti, että kiekko ehti ylittää viivan.

– Tiesin, että kiekko oli takanani ja yritin saada räpylääni jäähän ja tavallaan sainkin. Peitin kiekon, mutta se oli jo maalissa, Niemi sanoi.

Maali vei ottelun jatkoajalle ja aina rangaistuslaukauskisaan, jossa ratkaisun teki samainen Vincour yhdeksäntenä yrittäjänä.

San Jose jatkaa hiuksen hienolla yhden pisteen marginaalilla konferenssin playoff-paikoissa kiinni, kun taas Dallas on kolmantena tyynenmeren divisioonan kärkenä.