Kolmelle kanadalaispelaajalle edustusoikeus Valko-Venäjän maajoukkueeseen

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

KHL-seura Dinamo Minskin kanadalaishyökkääjät Geoff Platt ja Charles Linglet sekä kanadalaismaalivahti Kevin Lalande ovat saaneet Valko-Venäjän kansalaisuuden, kertoo seuran tiedote.

Ilmassa on vahvaa kilpavarustelun makua, sillä kanadalaiskolmikko ei tule jatkossa syömään minskiläisjoukkueen ulkomaalaiskiintiötä.

Taustalla on myös Valko-Venäjän maajoukkueen intressit, sillä esimerkiksi Platt, joka sai Valko-Venäjän passin jo viime vuonna, on ilmaissut aiemmin kiinnostuksen pelata Valko-Venäjän maajoukkueessa.

Normaalisti Valko-Venäjän kansalaisuuden saaminen on seitsemän vuoden prosessi, kertoo Belta-sivusto, mutta poikkeustapauksissa on kuitenkin mahdollista toimia nopeammin, kuten nyt on tehty.

”Pelioikeus elokuussa vuonna 2013”

Valko-Venäjän maajoukkueen päävalmentaja on suomalainen Kari Heikkilä. Heikkilä totesi aiemmin, että Valko-Venäjän passi ei takaa automaattisesti maajoukkuepaikkaa. Sen sijaan Valko-Venäjän päävalmentaja saa enemmän vaihtoehtoja pelaajavalintoihin. Kanadalaiskolmikon maajoukkue-edustusoikeus astuu voimaan ensi vuoden puolella.

– Kansainvälisen jääkiekkoliiton mukaan pelkkä maan kansalaisuuden saaminen ei takaa pelioikeutta ulkomaalaiselle. Lisäksi hänen on pelattava kyseisen maan seurajoukkueessa vähintään kaksi vuotta tauotta. Jos taas pelaaja on jo edustanut toista maata ennen kansalaisuuden vaihtoa, hänen tulee pelata uudessa maassa neljä vuotta peräkkäin, Valko-Venäjän jääkiekkoliiton pääsihteeri Jaroslav Zavgorodni sanoo Beltalle.

– Tämän takia kaikki kolme minskin kanadalaista, joilla on nyt Valko-Venäjän passi, voivat edustaa Valko-Venäjän maajoukkuetta vasta elokuussa vuonna 2013.

Valko-Venäjä haluaa koota mahdollisimman kovan joukkueen vuoden 2014 MM-kisoihin. Ei liene vaikea arvata, mikä maa isännöi kyseisiä kisoja: Valko-Venäjä.

Lisäksi Valko-Venäjä janoaa vuoden 2014 Sotshin Olympialaisiin, jonne se joutuu todennäköisesti karsimaan.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!