Sibir Novosibirsk nappasi maanantaina makean 3-2 vierasvoiton Moskovan Spartakin vieraana.

Suomalaishyökkääjä Jonas Enlund teki voittomaalin – kyseessä oli jo viides perättäinen voitto Sibir-leirissä, mikä herätti joukkueessa pudotuspelitoiveita. Vaikka Sibirillä on 13 pisteen matka pudotuspeliviivaan, runkosarjan otteluja on vielä 13 jäljellä. Mikäli pahimmat kilpailijat epäonnistuvat täysin loppukaudella, Sibirillä on mahdollisuus ujuttautua kahdeksan parhaan sakkiin.

Tilannetta hankaloittaa toki se, että seurajohto painoi jo paniikkinappulaa ja myi parhaita pelaajiaan muihin seuroihin (lue tästä). Toisaalta Sibir on päässyt pelaamaan paineitta, mikä on näkynyt tuloksissa. Enlund uskoo vielä playoffeihin.

”Meillä on mahdollisuus päästä kahdeksan joukkoon”

– Viides voitto putkeen – se on hyvä tulos. Nyt uskomme itseemme. Meillä on mahdollisuus päästä kahdeksan joukkoon, ja uskomme, että pystymme siihen. Täytyy vain jatkaa voittamista ja haalia pisteitä. Joukkeen sisällä ei ole paniikkia, Enlund sanoo Sovetski Sportille.

Sibirin iskukykyä heikensi erityisesti KHL:n parhaimpiin maalintekijöihin lukeutuvan venäläisen maajoukkuehyökkääjän Vladimir Tarasenkon siirto SKA Pietariin.

– Olen samaa mieltä. Tarasenko on loistava pelaaja, hän oli meidän johtaja. Mutta se on jääkiekkoa. Pelaamme ja voitamme niillä kavereilla, jotka jäivät joukkueeseen.

Iso takaisku oli myös joukkueen toisen suomalaisen menettäminen sairastuvalle, kun Jori Lehterän kausi päättyi todennäköisesti jalkavammaan.