Peliyhtiö Unibetin lätkäasiantuntijana toimiva NHL-legenda Esa Tikkanen ennustaa illan paikalliskamppailusta IFK:n voittoa. Tiki puuttuu myös tutun värikkääseen tapaansa SM-liigan viimeaikaisiin tapahtumiin ja Jokereiden syöksykierteeseen.

Jokerit ja IFK kohtaavat maanantaina kauden neljännessä paikalliskamppailussa. Aiemmissa kohtaamisissa voitot ovat IFK:lle 2–1. Tiki käy läpi illan lähtökohtia.

– Molemmathan ovat paperilla huippujoukkueita, joiden pitäisi porskuttaa sarjakärjessä. Kummallakin on kuitenkin ollut haasteensa, ja iltaan lähdetään mielenkiintoisesta tilanteesta. Jokereilla on juuri nyt meneillään heikko jakso. Eero Kilpeläistä kaivattaisiin maalin suulle, eivätkä hyökkäyksen huippunimet ole onnistuneet toivotusti. IFK puolestaan rämpi alkukauden, mutta on nyt ryhdistäytynyt. Tulosta on tullut lähinnä 1– ja 2–ketjuilta, mutta se riittää tällä hetkellä voittoihin useimpia SM-liigajoukkueita vastaan.

– Illan ottelussa maalivahtipeli on erittäin isossa roolissa. Dennis Endras pelannee IFK:n maalilla, ja Westerlund luottaa puolestaan Frans Tuohimaahan, joka kaipaisi kipeästi voittoja. Ben Eaves on Jokereille paha menetys. Uskonkin IFK:n voittoon. Joukkueen peli rullaa Jokereita paremmin, ja henkinen asetelma on heidän puolellaan, Tiki povaa.

Tikkasta ärsyttää Eavesin loukkaantumistilanne.

– Tappelut kyllä noteerattiin presidenttiä myöten ja pelikieltoja jaeltiin, vaikka niissä sattuu erittäin harvoin kenellekään mitään. Sen sijaan Mathias Porselandin vaarallisesta mailaniskusta suoraan Eavesin silmään paljoa puhuttu, eikä pelikieltoakaan tullut. Kaverilta olisi voinut lähteä näkö! Kyllä mailalla saa kaukalossa pahempaa jälkeä aikaan kuin nyrkeillä, ja näistä tapauksista minä olen enemmän huolissani. Halutaanko miekkailua vai kunnon jääkiekkoa?, Tiki sauhuaa.