Helsingin IFK nujersi kuumassa pääkaupungin derbyssä maanantaina Jokerit maalein 4-2. Ottelun sankari oli totuttuun tapaan Mikael Granlund, joka tehtaili kaksi osumaa. Voittonsa myötä HIFK nousi sarjataulukossa neljänneksi tasapisteisiin Jokereiden kanssa.

Avauserä oli tasaista vääntöä ja molemmilla oli varsinkin ylivoimilla muutamia hyviä maalipaikkoja. Ensimmäinen maali ottelussa nähtiin kuitenkin vasta hieman ennen puolivälin krouvia. HIFK:n Eero Somervuori maalasi joukkueensa johtoon ylivoimalla ajassa 28.52.

Jokerit tuli kuitenkin nopeasti tasoihin ja niin ikään ylivoimalla. Antti-Jussi Niemi ja Nichlas Hardt tekivät esityön ja Ossi Väänänen latasi 1-1:een. Toisen erän lopussa HIFK:n supertähti Mikael Granlund tinttasi kuitenkin b-pisteiden välistä vieraat taas johtoon.

Jokerit tasoitti täyden tuvan iloksi ajassa 45.18. HIFK:n kiekon menetyksen jälkeen Hardt ja Janne Lahti pelasivat kiekon avopaikkaan Teemu Eroselle, joka ei erehtynyt.

Täyden Hartwall Areenan hiljensi kukapas muukaan kuin Granlund. Nuorukainen ohjasi ylivoimalla ajassa 59.01 3-2-voittomaalin Kimmo Kuhdan viivavedosta. Siim Liivik iski vielä kertaalleen tyhjiin.

Jokereiden kohupelaaja Jarkko Ruutu räväytti jälleen oudoilla tempauksillaan. Ruutu väänsi toisessa erässä Ilari Melartin kanssa ja lähti taistelun jälkeen pukukoppiin. Ruutu kuitenkin palasi heti takaisin, mutta joutui jäähyaitioon istumaan 2+10 minuutin jäähyä leikkaamisesta. Melart yritti vielä toisen erän päätyttyä saada Ruutua tappeluun, mutta Melart sai itse hanskojen tiputtamisesta kympin.

Jokerit – HIFK 2-4(0-0, 1-2, 1-2)

28.52 0-1 Eero Somervuori (Petteri Wirtanen, Toni Söderholm) YV
31.13 1-1 Ossi Väänänen (Antti-Jussi Niemi, Nichlas Hardt) YV
38.20 1-2 Mikael Granlund (Toni Söderholm)
45.18 2-2 Teemu Eronen (Nichlas Hardt, Janne Lahti)
59.01 2-3 Mikael Granlund (Kimmo Kuhta, Markus Granlund) YV
59.38 2-4 Siim Liivik TM