SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa itsenäisyyspäivän kunniaksi Jokereiden hyökkääjä ja Suomen A-maajoukkueen tulevaisuuden nimi Teemu Pulkkinen.

Miten summaisit omaa ja joukkueen alkukautta?

Vähän vaikeata ollut. Sellaista vuoristorataa niin kuin koko joukkueellakin. Lähti ihan hyvin, jonka jälkeen tuli vaikeampaa. Välillä saatiin päätä taas pinnalle, mutta viime aikoina on taas ollut hankalampaa. En tiedä oikein mikä on, mutta ei tässä auta muu kuin jatkaa töiden tekoa ja mennä eteenpäin.

Miten suunta saadaan nousujohteiseksi kohti kevään kovia pelejä?

Se on positiivinen asia, että meillä on aikaa jäljellä. Kevääseen on vielä pitkä matka. Pelejä on reilusti jäljellä, vaikka paljon on jo mennytkin. Menneeseen ei voi vaikuttaa, mutta tulevaan voi, ja sitä kohti tehdään töitä.

Alle 20-vuotiaiden mm-kisat pelataan Kanadassa vuodenvaihteessa, ja olet liki varmuudella mukana. Miltä vauhti näytti marraskuun viimeisissä maaotteluissa ennen kisoja?

Ihan kovia pelejä tuli hyviä vastustajia vastaan. Mikäs sen mukavampaa kuin lähteä niihin peleihin. Ruotsi on aina kova, ja ollaan kovassa lohkossa, kun meillä on Kanada ja jenkit siinä. Lähdetään rohkeasti sinne, ja katsotaan mikä on tulos. Mennään peli kerrallaan ja askel kerrallaan – katsotaan missä sitten ollaan.

Millainen porukka nuorissa on sinun ja Granlundien takana tänä vuonna?

Kyllä meillä on hyvä setti, puolustajistakin monet ovat päässeet pelaamaan paljon liigassa. Uskon, että kokonaisuus on toimiva ja tasapainoinen.

Siellä pelataan pienessä kaukalossa. Tuoko se lisäetua pohjoisamerikkalaisille?

Varmasti jonkun verran vaikuttaa, että he pelaavat pienessä kaukalossa koko ajan. Mutta meillä on siinä aikaa, kun ollaan pari viikkoa siellä kisojen alla. Päästään tutustumaan sillä tavalla pieneen kaukaloon, ja pelataan muutama treenipeli. En näe, että siitä lopulta niin hirveästi etua heille tulee.

Millaisia muutoksia pelitapaan pitää tehdä pienessä kaukalossa?

Pitää pelata suoraviivaisemmin, se on lääke pienessä kaukalossa – toimitetaan kiekko maalille ja mennään itsekin maalille. Sitä kautta varmasti saadaan onnistumisia.

Miltä tuntui pelata pienessä kaukalossa, kun Areena oli NHL-mitoissa alkukaudesta?

Peli oli vähän erilaista. Varsinkin ’NHL-pelissä’, kun viivat olivat vähän kauempana päädyistä, ja hyökkäysalueet ovat isommat. Varsinkin ylivoimaan se tuo pienen mausteen, kun viivassa on paljon tilaa. Siinä pitää pystyä viivasta saamaan kiekkoa maalille. SM-liigaakin pelattiin muutama peli pienellä kaukalolla.

Mitkä asiat pitää saada henkilökohtaisessa pelissäsi kuntoon?

Ihan kokonaisvaltaisesti täytyy pelaamista saada vietyä eteenpäin. Totta kai pitää olla terävämpi maalipaikoissa. Niitä ei niin hirveästi tule, mutta kun tulee, niin pitää olla tarkkana ja saada kiekko maaliin.

Onko vastustajissa pelaajia, joita vastaan on erityisen hankala pelata?

Ei ole mitään yksittäistä pelaajaa mielessä. Liigassa on kuitenkin paljon joukkueita, jotka puolustavat hyvin. JYP esimerkiksi on yksi kova joukkue, joka varsinkin kotonaan pystyy puolustamaan hyvin. Toki he sitä tekevät vieraissakin, mutta varsinkin kotona heillä on tosi tiivis paketti, mikä aiheuttaa hyökkääjälle hankaluuksia.

Mitkä joukkueet tulevat olemaan kovia keväällä, kun mennään playoff-peleihin?

Varmaan samat joukkueet, mitkä ovat kärkikahinoissa pyörineet alkukaudesta. KalPa on ollut kova. Vaikea sitä on vielä arvioida, eikä pidäkään arvioida. Tässä on niin paljon pelejä jäljellä kevättä kohti. Katsotaan ihan rauhassa tilannetta, mutta todennäköisesti samat joukkueet on vahvoja, mitkä ovat tällä hetkellä kärjessä.

Talviklassikon tiedotustilaisuudessa järjestettiin leikkimielinen laukaisukilpailu, missä voittaja sai valita paremman pukukopin Stadionilta. HIFK Granlundin johdolla vei siinä voiton. Jäikö siitä mitään hampaankoloon?

Huumorimielellä lähdettiin siihen. Ei mitään sen kummempaa. HIFK voitti sen maalilla, that’s it. Toivottavasti seuraavassa pelissä tulee maalin voitto meille, kun pelataan kaukalossa.

Haastattelu: Kai Lintinen