Rauman Lukko nappasi perjantaina jääkiekon SM-liigassa helpon voiton, kun Hämeenlinnan Pallokerho kaatui maalein 5-1. Voitto oli Lukolle tärkeä, sillä sarjan tyvipää oli hiipinyt jo vaarallisen lähelle.

Lukko karkasi avauserässä johtoon supertähtensä Perttu Lindgrenin toimesta. Charles Bertrand puolestaan vei raumalaiset toisen erän alkuun jo kahden maalin karkumatkalle. Niko Nieminen herätteli HPK:n toiveita kavennuksella, mutta Tuomas Huhtasen osuma heti seuraavassa vaihdossa oli Kerhon kannalta masentava.

Kolmannessa erässä Lukon voittolukemia kaunistelivat Teemu Nurmi ja Bertrand illan toisellaan.

Bertrandin kahden maalin lisäksi Lukon voiton hahmo oli myös maalivahti Mika Noronen, joka torjui 31 kertaa.

Lukko – HPK 5-1(1-0, 2-1, 2-0)
07.44 1-0 Perttu Lindgren (Jussi Pesonen, Björn Melin) YV
22.57 2-0 Charles Bertrand (Tuomas Huhtanen, Harri Tikkanen)
33.42 2-1 Niko Nieminen
34.10 3-1 Tuomas Huhtanen (Otto Honkaheimo)
49.25 4-1 Teemu Nurmi (Janne Keränen, Harri Tikkanen)
56.23 5-1 Charles Bertrand (Tuomas Huhtanen, Jarkko Kauvosaari)