Tuomo Ruutu oli liekeissä, kun Carolina Hurricanes katkaisi neljän ottelun pituisen tappioputkensa.

Jyrän alle jäi Pittsburgh Penguins 5-3. Ruutu iski toisessa erässä kauden viidennen ja kuudennen osumansa. Kaksi syöttömerkintää kerännyt Jussi Jokinen oli mukana Hurricanesin kahdessa ensimmäisessä maalissa.

Jokinen oli palannut perjantain NY Rangers -ottelussa tositoimeen hieman yli viikon mittaiselta sairauslomaltaan. Carolinan suomalaiskolmikko ehti kuitenkin pelata vain yhden ottelun yhdessä ennen kuin oli Joni Pitkäsen vuoro mennä sairaslistalle.

Paikallisen News&Observer-lehden mukaan Pitkänen loukkasi ilmeisesti jalkansa jo viime viikon perjantain Washington-ottelussa ja vamma paheni tämän viikon perjantaina Rangersia vastaan. Suomalaispakin sairausloma saattaa venyä viikon mittaiseksi.

– Olemme kaikki hieman erilaisia ja täydennämme toisiamme. Skinner pystyy kehittämään tilanteita tyhjästä. ”Juice” (Jokinen) on älykäs pelaaja ja hyvä puolustamaan. Mielestäni hän on yksi koko liigan parhaista syöttäjistä, Ruutu summasi ketjun yhteistyötä Carolinan verkkosivuilla.

CAROLINA – PITTSBURGH 5-3 (1-0,2-0,2-3)

1-0 Jeff Skinner (Jussi Jokinen, Tomas Kaberle) 1:22
2-0 Tuomo Ruutu (Jeff Skinner, Jussi Jokinen) 35:51
3-0 Tuomo Ruutu (Jeff Skinner) 39:03
3-1 Jordan Staal (Evgeni Malkin, James Neal) 41:40
3-2 Jordan Staal (Matt Cooke, Brooks Orpik) av 44:43
3-3 Chris Kunitz (Pascal Dupuis) 52:18
4-3 Eric Staal (Tim Gleason, Chad LaRose) 55:26
5-3 Chad LaRose (Eric Staal, Jay Harrison) 57:30

Maalivahdit
CAR: Cam Ward 40 laukausta/37 torjuntaa
PIT: Brent Johnson 26/21

Jussi Jokinen, Carolina 0+2, +1, 0, 1, 18:06
Joni Pitkänen, Carolina sairaslistalla
Tuomo Ruutu, Carolina 2+0, +3, 0, 3, 16:21

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.

//