KHL-kriisijoukkue ja viime kauden mestari Salavat Julajev Ufa julkistanee lähipäivinä uuden päävalmentajan nimen. Ufa on ollut yksi pahimmista alisuorittajista alkuseongilla.

Venäläismedian ennakkospekulaatioissa vahvojen kandidaattien joukkoon kuuluu myös Valko-Venäjän maajoukkuetta luotsaava ja kokenut KHL-koutsi Kari Heikkilä. Tällä hetkellä Ufaa käskee väliaikaisluotsi Vener Safin, sillä alkukauden vastuussa ollut Sergei Mikhalev on jo saanut lähteä seurasta.

Heikkilän nimi oli otsikoissa jo pari viikkoa sitten, kun hänet nähtiin seuraamassa Ufan ja Dinamo Minskin välistä KHL-mittelöä. Heikkilä valmensi Lokomotivia kauden 2004-05 ja uudestaan syksystä 2007 talveen 2010. Viime sesongilla Heikkilä operoi Metallurg Magnitogorskin vastuuvalmentajana, joten kokemus puhuu suomalaisen huippuvalmentajan puolesta.

Vapaana olisi myös toinen suomalainen huippunimi, sillä Raimo Summanen on käytännössä työtön. Summanen on valmentanut myös KHL:ssä, mutta Avangard Omskin pesti päättyi kesken pudotuspelien viime kaudella. Summanen on tällä hetkellä ”talkoissa” Mestiksen K-Vantaassa, mutta sopiva tarjous saisi miehen varmasti liikkeelle.

//