Montreal Canadiensin neljän ottelun pituinen voittoputki katkesi joukkueen taivuttua lauantaina Madison Square Gardenissa New York Rangersille 3-5. Canadiens-hyökkääjä Petteri Nokelaisen NHL-uran 200. ottelu päättyi jo pari tuntia aikaisemmin suomalaisen saatua tappelusta suihkukomennuksen.

Kamppailun viidennellä minuutilla Montrealin Michael Blunden ja Rangers-kapteeni Ryan Callahan aloittivat tappelun. Saman pelikatkon aikana Nokelainen ja isäntien puolustaja Michael Sauer tiputtivat hanskat jäähän, mikä tiesi kaksikolle suihkukomennusta.

Ajassa 4:18 tapahtunut yleinen rähinä tuotti yhteensä 48 jäähyminuuttia ja New Yorkille täyden kahden minuutin kahden miehen ylivoiman. Rangers rankaisi 39 sekuntia myöhemmin Erik Christensenin muutettua lukemiksi 1-0 Derek Stepanin hienosta poikittaissyötöstä.

Rangersin pelaajista kahden pisteen iltaa viettivät Christensen (1+1), Stepan (0+2) ja kaukalon ykköstähdeksi valittu Artem Anisimov (0+2). Tomas Plekanec (0+3) oli mukana kaikissa Montrealin maaleissa.

Rangersin Henrik Lundqvist torjui 25 ja Montrealin Carey Price 24 laukausta. Price oli päästänyt Canadiensin voittoputken aikana yhteensä vain viisi maalia, mutta joutui nyt antautumaan neljä kertaa.

Montrealin tappion suurimpiin syihin kuului ahkera jäähyily. Rangers pelasi ottelussa tasan 16 minuuttia ylivoimaa Canadiensin hieman yli kolmea ylivoimaminuuttia vastaan. Vaikka isännät tekivät vain yhden ylivoimamaalin, joutuvat useat Montrealin avainpelaajat viettämään valtavasti aikaa alivoimalla.

Rangersin kokoonpanossa nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella hyökkääjä Sean Avery. Otsikoissa viihtyvä Avery lähetettiin juuri ennen runkosarjan alkua farmiin, mutta muutamat loukkaantumiset avasivat miehelle mahdolisuuden palata NHL:aan. Hän sai Montrealia vastaan jääaikaa vajaat viisi minuuttia.

Voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi kasvattanut Rangers päättää kuuden peräkkäisen kotipelin sarjan sunnuntaina Winnipegiä vastaan.

NY RANGERS – MONTREAL 5-3 (3-0,1-2,1-1)
Petteri Nokelainen, Montreal 0+0, 0, 15, 0, 0:34

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.