SuomiKiekko.com-sivusto tulee koko Karjala-turnauksen ajan tuottamaan mielenkiintoisia tilastopohjaisia uutisia ennakoina ja reaktioina ottelutapahtumiin. Keskiviikon uutisissa paneudutaan koko turnaushistorian aikaisiin tilastoihin ja torstaista alkaen vuorossa on ottelukohtaiset ennakoinnit.

Torstaina käynnistyvä Karjala-turnaus pelataan tänä vuonna jo seitsemännentoista kerran. Kymmenesti Leijonat ovat vieneet kotiturnauksen nimiinsä, neljä kertaa voittoa on juhlinut Venäjä ja kahdesti Ruotsi.

Leijonilta puuttuu vielä pronssi

Suomen sijoitukset kymmenen tittelin lisäksi ovat olleet kaksi kakkossijaa ja neljä nelossijaa. Pronssi joukkueeltamme siis vielä puuttuu.

Vastaavasti turnaushistorian heikon ryhmä Tshekki ei ole kertaakaan yltänyt Karjala-turnauksen voittoon saakka. Joukkueella on myös ylivoimaisesti eniten nelossijoja, peräti seitsemän kappaletta.

Karjala-turnauksen sijoitusten yhteenveto kausilta 1995-2011


//

Historian ensimmäinen Karjala-turnaus käytiin joulukuussa 1995. Tuolloin turnauksella ei vielä ollut Euro Hockey Tourin statusta. Lisäksi nykyjoukkueista Venäjä loisti poissaolollaan ja tilalla uurasti Ranska.//