SuomiKiekko.com-sivusto tulee koko Karjala-turnauksen ajan tuottamaan mielenkiintoisia tilastopohjaisia uutisia ennakoina ja reaktioina ottelutapahtumiin. Tällä kertaa tarkastelemme hieman tarkemmin Leijonien avausottelua Venäjää vastaan.

Suomi ja Venäjä ovat kohdanneet toisensa Karjala-turnauksen historiassa aiemmin viisitoista kertaa. Isäntämaa on ollut vahvempi peräti yksitoista kertaa ja venäläiset ovat päässeet juhlimaan voittoa neljästi.

Kertaakaan pisteitä ei joukkueiden välillä ole jaettu tasan, vaikkakin kolme kertaa ratkaisuun tarvittiin jatkoerä – ja kaikilla kolmella kerralla sen jälkeen vielä voittolaukauskilpailu. Näistä kolmesta kisasta Suomi on voittanut kaksi ja Venäjä yhden.

Leijonat pahassa tappioputkessa


//

Vaikka vaakakuppi historian saatossa onkin kallistunut selkeästi Leijonien suuntaan, on lähivuosien tilasto silti pahasti Jukka Jalosen miehistöä vastaan: Kolme viimeisintä koitosta ovat olleet venäläisten heiniä.

Juuri päävalmentaja Jalosen kohdalla numerot näyttävät karseilta, sillä tappioputki alkoi tismalleen samaan aikaan hänen Leijona-pestinsä startatessa. Jalonen onkin historian ainoa suomalaiskoutsi, joka ei ole kertaakaan kyennyt voittamaan Venäjää Karjala-turnauksessa.//