Hyökkääjä Jarkko Immonen iski lauantaina Tshekin verkkoon kaksi osumaa. Kyseessä olivat historialliset maalit, sillä niiden turvin Immonen nousi koko Karjala-turnauksen seitsemäntoistavuotisen historian parhaaksi maalintekijäksi.

Immonen on nyt esiintynyt turnauksessa eri vuosina yhteensä 20 ottelussa, joissa on syntynyt yhdeksän osumaa. Lähimmäksi Immosta pääsee kaksi legendaarista Leijona-paitaa: Timo Pärssinen ja Juha Riihijärvi iskivät kumpikin urallaan Karjala-turnauksessa seitsemän kertaa kiekon vastustajan veskarin selän taakse.

Zinoviev paras ulkomaalainen maalintekijä


//

Suomalaiset ovat miehittäneet vankasti Karjala-turnauksen historian aikaisen maalipörssin kärkisijat. Paras ulkomaalainen maalintekijä on Sergei Zinoviev kuudella osumallaan. Venäläinen tehtaili maalinsa vuosina 2002-2009 kolmessatoista ottelussa.

Leijonien nykyryhmästä Immosen ohella maalintekijätilaston kärkikymmeniköstä löytyy Ville Peltonen, jolla on kahdenkymmenen matsin jälkeen kasassa kuusi osumaa.

Leijonien maalipörssin kärki Karjala-turnauksessa 1995-2011:

//