HIFK on aloittanut kautensa materiaalinsa nähden vaisusti, kun joukkue majailee vasta kymmenentenä SM-liigassa marraskuun maajoukkuetauolla. Joukkueen pelaajista kaiken lisäksi viisi on mukana Karjala-turnauksessa. Maajoukkueen matkassa on myös valmentaja Petri Matikainen.

Päävalmentaja ei kuitenkaan usko, että runsas edustus maajoukkueessa haittaa harjoittelua tällä viikolla.

– Tietysti minä olen Ilmalassa maajoukkueen kanssa, mutta minulla on hyvä valmennustiimi taustalla. Harjoitellaan kovaa, mutta sopivasti myös levätään. Silloin kun ollaan paikan päällä (hallilla) me harjoitellaan kovaa, Matikainen sanoi SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa.

– En usko, että siitä on haittaa. Me otetaan a-junioreista ylimääräisiä pelaajia siihen, että saadaan kaikki kentät täyteen (harjoituksissa). Mielestäni se, että meillä on nuorten maajoukkueissa ja a-maajoukkueessa pelaajia, tekee hyvää vaan, Matikainen jatkaa.