Haastattelu: HV71:n suomalaistähti Jesse Joensuu

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!


SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa HV71:n suomalaistähti Jesse Joensuu kertoo, miten hän on kotiutunut Ruotsin Elitserieniin Pohjois-Amerikan visiitin jälkeen.

Kuinka oma kautesi on seurajoukkueessa (HV71, SWE) alkanut?

Hyvin on alkanut. Pohjois-Amerikasta palattiin Euroopan kuvioihin, ja mielestäni muutos on tapahtunut sujuvasti. Ollaan positiivisilla fiiliksillä kun seuran kanssa on mennyt hyvin. Se on sitä mitä halusin – että pääsee joukkueeseen mikä voittaa. Roolini alkukaudella on ollut pelaaminen ykkös- tai kakkosketjussa, ja olen saanut vastuuta myös ylivoimalla.

Minkälainen ero on pelityyleissä Pohjois-Amerikan ja Ruotsin välillä?

Sellainen selvä ero on; joskus pelien aikana, kun on erä tai puolitoista pelattu, tulee turhautunut olo ja haluaisi itseltään enemmän. Ajattelee, että vitsi kun ei pääse maalintekopaikoille ja mitä tässä perkule pitäisi tehdä. Mutta sitten on huomannut sen, että pelityyli on aika erilainen, peli saattaa olla 0-0 tai 1-0, että eihän siellä muutkaan ole hirveästi päässyt maalipaikoille.

Maalipaikkoja ei tule niin usein kuin Pohjois-Amerikassa. Ammutaan vähemmän ja pyritään saamaan parempia maalintekopaikkoja ennen ratkaisua.

Oletko joutunut muuttamaan pelityyliäsi?

Kiekollista peliä on pitänyt pelata erilailla. Amerikassa pyrittiin lähtemään nopeasti puolustusalueelta pois ja lyömään kiekkoa päätyyn. Täällä monta kertaa odotetaan ja pyritään pelaamaan ja syöttelemään omien puolustajien kanssa.

Miten vertaisit rooliasi seurajoukkueessa ja Leijona-paidassa?

Seurajoukkueessa pääsen pelaamaan ehkä kiekollisempaa peliä, mutta en voi mitenkään sanoa, että ketjukaverit olisivat parempia. Mutta rooli on erilainen ja tulosvastuuta on enemmän. Totta kai siitäkin roolista nauttii eri tavalla.

Rooli on hyvä, ja olen hyväksynyt sen, ja kuten ketjuna todistettiin, niin homma toimii.

Haastattelu: Kai Lintinen