Erikoishaastattelu: SaiPa-vahti Jere Myllyniemi


SaiPa-vahti Jere Myllyniemi ehti antaa maajoukkuetauolla SuomiKiekko-sivustolle kattavan haastattelun. Mies summaa haastattelussamme tähän astista uraansa ja kertoo myös tavoitteestaan tulevaisuudessa.

Hieman yli kolmannes SM-liigasta on takana. Miten SaiPan ykkösvahti summaa lappeenrantalaisten alkukautta?

Vähän vaihtelevasti ollaan pelattu. Ihan hyvin on toisaalta saatu pisteitä saalistettua, mutta joitain turhia tappioita on myös tullut. Aina voi parantaa. Tähänkin pitää toki olla tyytyväinen, mutta joukkueena voidaan vielä parantaa. Nousujohteisesti on syksy pelattu.

Lokakuussa Jarno Koskiranta sanoi haastattelussamme, että SaiPalta puuttuu tasaisuus. Pisteputkia ei ole vieläkään juuri päässyt syntymään. Onko tästä ailahtelevaisuudesta juteltu tarkemmin joukkueen sisällä?

Tottakai on yritetty asiaa pohtia ja siitä on keskusteltu. Nyt menee liikaa niin, että joka toinen peli on voitto ja joka toinen peli tappio. Pisteputkia pitäisi pystyä venyttämään, jotta playoff-pelit olisivat mahdollisia. Se ei tietenkään ihan itsestään tapahdu, vaan se vaatii pitkäjänteistä työtä. Nyt saatiin esimerkiksi ennen maajoukkuetaukoa kaksi rankkarivoittoa ja se muun muassa luo uskoa tulevaan.

Tällä hetkellä olette liigassa 12. sijalla ja matkaa sääliplayoff-peleihin on esimerkiksi viitisen pistettä. Varmasti tuon enempää ei voi antaa enää siimaa eteenpäin, vaan pikemminkin pitäisi pyrkiä sinne kympin sakkiin jo ennen joulua?

Ei missään nimessä. Kyllä jokaista peliä on lähdettävä voittamaan ja tiukkoja taistoja kaikki. Pitää myös muistaa, että häntäpäähän on matkaa aika vähän myös. Yhteenkään peliin ei voi lähteä löysäilemään. Pitää muistaa meidän lähtökohdat eli kaikki meidät jumboksi on veikannut tällä kaudella. Olemme altavastaajajoukkue, joten jokainen voitto, mitä saadaan on positiivinen asia. Tietenkään urheilijat eivät voi kuitenkaan liikaa tyytyä kohtalaiseen suorittamiseen, vaan aina halutaan voittaa.

Entä henkilökohtaisella tasolla? Torjuntaprosenttisi oli maajoukkuetauolla 90.25 ja päästettyjen maalien ka. 2.56. Ihan kohtalainen aloitus kaudella vai?

No joo ihan ok. Toisaalta tilastot on aina tilastoja, meillä on esimerkiksi ollut aika vähän torjuntoja peleissä, joten prosentit ei kerro kaikkea. Itse mielummin tavoittelen mahdollisimman kovaa voittoprosenttia. Onhan tilastoja välillä kiva katsella, mutta niitä ei voi liikaa tuijotella.