SaiPa-vahti Jere Myllyniemi ehti antaa maajoukkuetauolla SuomiKiekko-sivustolle kattavan haastattelun. Mies summaa haastattelussamme tähän astista uraansa ja kertoo myös tavoitteestaan tulevaisuudessa.

Hieman yli kolmannes SM-liigasta on takana. Miten SaiPan ykkösvahti summaa lappeenrantalaisten alkukautta?

Vähän vaihtelevasti ollaan pelattu. Ihan hyvin on toisaalta saatu pisteitä saalistettua, mutta joitain turhia tappioita on myös tullut. Aina voi parantaa. Tähänkin pitää toki olla tyytyväinen, mutta joukkueena voidaan vielä parantaa. Nousujohteisesti on syksy pelattu.

Lokakuussa Jarno Koskiranta sanoi haastattelussamme, että SaiPalta puuttuu tasaisuus. Pisteputkia ei ole vieläkään juuri päässyt syntymään. Onko tästä ailahtelevaisuudesta juteltu tarkemmin joukkueen sisällä?

Tottakai on yritetty asiaa pohtia ja siitä on keskusteltu. Nyt menee liikaa niin, että joka toinen peli on voitto ja joka toinen peli tappio. Pisteputkia pitäisi pystyä venyttämään, jotta playoff-pelit olisivat mahdollisia. Se ei tietenkään ihan itsestään tapahdu, vaan se vaatii pitkäjänteistä työtä. Nyt saatiin esimerkiksi ennen maajoukkuetaukoa kaksi rankkarivoittoa ja se muun muassa luo uskoa tulevaan.

Tällä hetkellä olette liigassa 12. sijalla ja matkaa sääliplayoff-peleihin on esimerkiksi viitisen pistettä. Varmasti tuon enempää ei voi antaa enää siimaa eteenpäin, vaan pikemminkin pitäisi pyrkiä sinne kympin sakkiin jo ennen joulua?

Ei missään nimessä. Kyllä jokaista peliä on lähdettävä voittamaan ja tiukkoja taistoja kaikki. Pitää myös muistaa, että häntäpäähän on matkaa aika vähän myös. Yhteenkään peliin ei voi lähteä löysäilemään. Pitää muistaa meidän lähtökohdat eli kaikki meidät jumboksi on veikannut tällä kaudella. Olemme altavastaajajoukkue, joten jokainen voitto, mitä saadaan on positiivinen asia. Tietenkään urheilijat eivät voi kuitenkaan liikaa tyytyä kohtalaiseen suorittamiseen, vaan aina halutaan voittaa.

Entä henkilökohtaisella tasolla? Torjuntaprosenttisi oli maajoukkuetauolla 90.25 ja päästettyjen maalien ka. 2.56. Ihan kohtalainen aloitus kaudella vai?

No joo ihan ok. Toisaalta tilastot on aina tilastoja, meillä on esimerkiksi ollut aika vähän torjuntoja peleissä, joten prosentit ei kerro kaikkea. Itse mielummin tavoittelen mahdollisimman kovaa voittoprosenttia. Onhan tilastoja välillä kiva katsella, mutta niitä ei voi liikaa tuijotella.

Olet vuodesta 2009 lähtien viihtynyt SaiPassa ja sopimuksesi kattaa kauden 2012 loppuun saakka. llmeisen hyvin olet viihtynyt Lappeenrannassa?

Kyllä ilman muuta olen tyytyväinen. Sain ensimmäisenä kautenani täällä jo luottoa ja pääsin pelaamaan paljon. Halusin myös itse kiittää seuraa tekemällä jatkosopimuksen. Omaa uraani olen saanut täällä eteenpäin. Peliajan myötä myös kehitystä on tapahtunut. Lähtökohtaisesti kuitenkin pelit kehittävät sitä paineensietokykyä, jota maalivahdilta vaaditaan. Harjoitella voi vaikka kuinka, mutta peleissä se lopullinen kehitys tapahtuu.

Sinulla oli ennen SaiPan vuosia todella rikkonaisia kausia. Seuroja tuli niin Ruotsista kuin myös Suomesta ja mukaan mahtui myös tulokasleiri Philadelphia Flyersin organisaatiossa. Tuntuiko välillä, ettei lopullista näyttöpaikkaa tule koskaan?

Kyllä se aikalailla oli pään hakkaamista seinään. Nuorena maalivahtina ei kuitenkaan koskaan ole helppoa löytää pelipaikkaa. Välillä on esteitä, joita ei edes järjellä voi selittää. Joskus sitä lopullista tilaisuutta ei vain tule. Tietysti se on paljon harmittanut, mutta on se myös tuonut uskoa omaan tekemiseen. Olen tiennyt koko ajan, että pystyn kyllä pelaamaan korkeallakin tasolla. Malttia ja pitkäjänteisyyttä on varmasti tarttunut mukaan.

Kiinnostaako ulkomaat yhä?

En ole vielä niin pitkälle miettinyt. Ajatukset on nyt tässä kaudessa. Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvä vuosi ja katsotaan sitten, mikä on seuraava tavoite tai paikka. Tärkeintä on saada hyvä kausi nyt. Jos kuitenkin pitkällä aikavälillä mietitään, niin toki ulkomailla voi vielä pelata. Mielenkiintoa on toki olemassa.

Minkälainen se Flyersin tulokasleiri oli silloin 2005? Jäikö sieltä jotain hampaankoloon?

Ei voi sanoa, että hampaankoloon mitään jäi. Pari vuotta sen jälkeen oli vaikeaa ja etsin omaa paikkaa. Toisaalta voi miettiä, että kannattiko siinä mielessä lähteä Suomesta, mutta toisaalta olisinko nyt tässä, jos en olisi lähtenyt. Nämä on vaikeita kysymyksiä. Se oli kuitenkin hieno kokemus ja pääsi mahtavien pelaajien kanssa kokeilemaan. Näin, ettei sekään homma niin kaukana kuitenkaan ole. Toki kuitenkin se NHL oli lähellä, niin harmittaahan se vähän.

Oletko haaveillut maajoukkueesta?

Tottakai se on tavoite. Jos ei olisi tavoitteita, niin eihän tätä viitsisi edes tehdä. Sinne on kuitenkin valtavan pitkä matka, joten en sitä sillä tavalla mieti. Täytyy vain pelata itse niin hyvin kuin pystyy ja katsotaan sitten, saako jonain päivänä näytönpaikkaa.