Maalivahti Petri Koivisto siirtyi viime kauden päätteeksi Kärpistä Bluesiin. Alkukausi on ollut nousujohteinen, ja Koivisto on torjuntatilaston kärkinimiä. Pelimäärät Bluesissa on astetta aiempaa suurempia – mies on joukkueensa ehdoton ykkösmaalivahti, ja käytännössä pelaa lähes kaikki joukkueensa kamppailut terveenä ollessaan.

Mistä on lähtöisin hyvä syysvireesi?

Se on tullut kovan työnteon kautta. Tehtiin kovasti töitä kesällä. Alkukausi oli takkuinen koko joukkueella, mutta vähitellen saatiin lumipallo oikeaan suuntaan.

Olet yleensä työllistetympi kuin vastustajan maalivahti, onko tämä hyvä asia mielestäsi?

On se niin päin mukavampi. Pysyy rytmissä paremmin.

Olet pelannut lähes joka pelin tällä kaudella. Se on tiukempi tahti kuin Kärpissä. Kuinka olet sopeutunut uuteen tilanteeseen?

Urheilullinen pitää olla, että jaksaa joka päivä hoitaa kaikki perusasiat. Siitä se lähtee. Yritän pitää rytmin päällä, ja keskittyä joka peliin kerrallaan.

Onko Bluesin maalivahtina erilaista pelata kuin Kärpissä?

Joukkue pelaa hieman eri tyylillä. Suurin ero on siinä, että laukauksia tulee enemmän. Puolustuksen kanssa yhteispeli on sujunut hyvin. Koko ajan tietenkin viilataan peliä paremmaksi.

Tuoko puolustuksen muutokset, esim. johtavan puolustajan Ville Lajusen lähtö KHL:ään, ongelmia sinulle?

Ei (Lajusen lähtö) oikeastaan haittaa, kun saatiin huippujätkä (Dale Clarke) tilalle.

Mitkä ovat vahvuutesi maalivahtina?

Minulla on hyvä perustekniikka ja peruspaketti hyvin kasassa. Siihen kun lisää kovan taistelun, niin siinä on vahvuuteni. Yksinkertaisia juttuja; kiekko pitää saada kiinni, ei sen kummempaa.

Reagoitko vahvasti eri tilanteisiin kaukalossa?

Tunteet heiluvat maalivahdilla, se on selvä. Niiden kanssa pitää vaan oppia elämään. Tietysti kaikilla maalivahdeilla on oma luonteensa. Joka torjunta ja jokainen maali mikä menee, on siinä hetkessä. Se on hetkessä elämistä, ei siinä voi murehtia liikaa.

Missä ominaisuuksissasi on mielestäsi eniten kehittämistä?

Kaikki osa-alueet ovat sellaisia, mitä pitää kehittää joka päivä. Kokemusta tarttuu kokoajan; oppii tuntemaan itseään paremmin ja paremmin. Siirto Bluesiin on ollut tässä vaiheessa uraa on hyvä valinta, kun tulee vastuuta runsaasti. Olen tosi tyytyväinen kaikkeen mitä on ympärilläni.

Kuinka Bluesin hyvä joukkuepelaaminen säilyy kevääseen?

Vedetään samaa rataa, ei tässä mitään taikatemppuja tehdä. Pidetään rytmi päällä. Kevääseen aina tähdätään, siellä ne tärkeät pelit on sitten. Nyt eletään tässä. Joka päivä pitää tehdä asiat täysillä, ei voi miettiä ylihuomista. Se on huominen mitä mietitään ja tänään on päivä milloin asiat tehdään.

Haaastattelu: Kai Lintinen