Tampa Bay Lightning nousi kolmen maalin takaa voittoon sunnuntain NHL-kierroksella. Lightning oli Florida Panthersin hallissa avauserässä tappiolla 0-3, mutta maalivahdin vaihto käänsi vieraiden kurssin ja Tampa Bay nappasi lopulta täyden pistepotin rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi lukemin 4-3.

Tampa Bayn sankariksi nousi veräjänvartija Dwayne Roloson. 42-vuotias veteraani tuli tolppien väliin avauserän jälkipuoliskolla ja laittoi luukut kiinni. Roloson torjui kaikki 29 laukausta ja piti maalinsa puhtaana rankkarikisassa.

Rankkarikisan ainoa onnistuja oli Tampa Bayn sentteri Dominic Moore, joka laittoi kiekon pömpeliin seitsemäntenä ampujana eli neljännellä kierroksella. Lightningin voitto varmistui, kun Roloson esti viime kaudella Tampa Bayta edustaneen
Sean Bergenheimin aikeet.

– Sitä tulee maalis- ja huhtikuussa ihmettelemään, mihin ne sarjapisteet katosivat, kun niitä tarvitsee. Ei ole hauskaa katsoa taaksepäin ja huomata, että olemme kusseet pois pisteitä. Meillä pitäisi olla tässä vaiheessa kolme tai neljä pistettä enemmän. Nämä jutut purevat lopulta pers***een, veteraaniopakki Ed Jovanovski laukoi Floridan verkkosivuilla.

Florida on nyt hävinnyt kolme ottelua peräkkäin. Kaikki tappiot ovat tulleet kotona rankkarikisan päätteeksi eikä Panthers ole saanut kamppailuissa yhtään rankkaria sisään.

>Toisen peräkkäisen voittonsa ottanut Tampa Bay nousi kahden pisteen päässä Kaakkoista divisioonaa johtavasta Washingtonista. Floridan on yhden pisteen jäljessä Lightningia.

FLORIDA – TAMPA BAY 3-4 rl (3-0,0-2,0-1,0-0)
Sean Bergenheim, Florida 0+0, 0, 0, 1, 14:42

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.