Peliyhtiö Unibetin jääkiekkoasiantuntija, suorapuheinen legenda Esa ”Tiki” Tikkanen, ruotii SM-liigan puheenaiheita, esillä tällä kertaa Richard Lintnerin ruma teloitus Ässiä vastaan ja Siim ”Märkä-Simo” Liivikin vuokrajakso KooKoossa.

SM-liigan tapahtumia herkeämättä seuraava Tiki iloitsi lauantain yllätyksellisestä kierroksesta. Mies haluaa kuitenkin nostaa esiin huolenaiheen, josta hän puhui paljon jo viime kaudella.

– SaiPan Richard Lintnerin todella törkeästä hyppytaklauksesta Ässien Tuomas Santavuoren päähän on puhuttu aivan liian vähän, toisin kuin Jarkko Ruudun puhtaasta taklauksesta Mikael Granlundiin. Ruutu ei tunnetusti pysähdy, jos joku tulee vastaan, ja Granlundilla oli tilanteessa pää hieman alhaalla. Näistä tilanteista SM-liigan ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan, toisin kuin Lintnerin taklauksen tyylisistä vaarallisista sikailuista. Pidempikin pelikielto olisi ollut paikallaan, Tiki jyrähtää Unibetin tiedotteessa.

Myös IFK:n tilanne jaksaa herättää legendassa ihmetystä. Joukkue esiintyi SaiPaa vastaan heikosti, ja Petri Matikainen rankaisikin joukkuettaan viivaluistelulla pelin jälkeen.

– IFK pelasi paikallispelissä Jokereita vastaan hyvää jääkiekkoa ja nousu näytti lähteneen käyntiin, mutta sitten joukkueen paketti sekosi taas pahasti. Tänään kuulimme Siim Liivikin lähdöstä viikoksi KooKoohon. Minua tämä päätös ihmetyttää. Liivik ei ole loistanut viime kevään tapaan, mutta pelannut mielestäni ihan hyvin, ja luulisi, että pelaajatilannetta haluttaisiin pikku hiljaa rauhoittaa, Tiki sanoo.

– Mutta näin on päätetty, ja toivottavasti kaikki hyötyvät. Nyt IFK:n riveihin hankittiin ruotsalaispuolustaja Daniel Fernholm, ja vaikka kovalle pakille olikin tarvetta, niin aika käsittämättömältä vaikuttaa pelaajamylly Nordiksella tällä hetkellä, Tikkanen jatkaa.