Jääkiekon Mestiksessä pelaava Kiekko-Vantaa ilmoitti yllättäen maanantaina, että se on aloittanut yhteistyön konkarivalmentaja Raimo Summasen kanssa. 49-vuotias Summanen luisteli jo maanantaina vetämään joukkueen harjoituksia.

Summasen tarkempi rooli joukkueessa selviää myöhemmin seurajohdon ja valmennusjohdon välisissä neuvotteluissa. Summanen luotsaa yhdessä muiden valmentajien kanssa K-Vantaata jo keskiviikkona Hokkia vastaan.

– ”Rami” osoitti todellista lätkäjätkän mentaliteettia lähtiessään mukaan talkoisiin, sillä korvausta palveluksistaan mies ei vaatinut. Mikäli Summanen saa tarjouksen esimerkiksi ulkomailta, hän on tietenkin vapaa lähtemään. Toivottavasti saamme kuitenkin nauttia hänen huippuosaamisestaan mahdollisimman pitkään, mieluiten ja kenties koko loppukauden ajan, Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Summanen valmensi viime kaudella KHL:n Avangard Omskia, josta hän sai lähtöpassit ennen ratkaisevaa puolivälieräottelua Metallurg Magnitogorskia vastaan.