Pelinsä hyvälle tolalle saanut JYP nousi SM-liigan sarjataulukossa jo seitsemänneksi voitettuaan tiistain kotiottelussaan Jokerit 3-2. Tasaisessa ottelussa JYPin maalivahti Joni Myllykoski pelasi hienosti ja oli osaltaan pysäyttämässä Jokereita. Eric Perrin vastasi päätöserässä voittomaalista Jokereiden pelattua tilanteessa huolimattomasti.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli ollut Jani Ritan ja Sami Vatasen ylivoimamaalien jälkeen 1-1. Vatasen maalin syötti Perrin. Toisen erän lopulla Juha-Pekka Hytönen maalasi JYPin johtoon Antti Pihlströmin syötöstä, mutta kolmannen erän alussa Teemu Pulkkinen tasoitti 2-2:een. Viimeisen sanan sanoi kuitenkin Perrin.

Kolme IS-tähteä sai Perrin, kaksi tähteä Pulkkinen ja yhden tähden Vatanen. Jokerit putosi sarjataulukossa neljänneksi.

Ottelussa ainakin yleisön päähuomion varasti Jokereiden Jarkko Ruutu. Mies koki muutaman kovan taklauksen ja kalasteli useita jäähyjä, mutta turhaan. ”Rudin” show meni myös päävalmentaja Erkka Westerlundin mielestä liian pitkälle.

– Kyllä se Jarkon homma meni välillä yli. Täytyy toki muistaa, että Ruutu on melkoinen silmätikku jäällä. Joskus voisi myös häntä kohtaa tehdyistä rikkeistä tuomita jäähyjä, Westerlund kommentoi.

JYP – Jokerit 3-2 (1-1,0-1,1-1)

15.16 0-1 Jani Rita (Teemu Pulkkinen, Teemu Eronen) yv
18.45 1-1 Sami Vatanen (Eric Perrin, Jani Tuppurainen) yv
35.42 2-1 Juha-Pekka Hytönen (Antti Pihlström)
41.55 2-2 Teemu Pulkkinen (Tomi Mäki, Antti Kerälä)
54.57 3-2 Eric Perrin

Maalivahdit
JYP: Joni Myllykoski 8+13+12=33
Jokerit: Eero Kilpeläinen 13+6+6=25

Yleisöä 4360