Ilari Filppula vietti viime kauden rapakon takana, mutta ei päässyt pelaamaan yhtään NHL-ottelua. Tiistaina Filppula luisteli Helsingissä Jokereiden paidassa Anaheim Ducksia vastaan harjoitusottelussa, joka oli samalla NHL-joukkueelle tärkeä kenraaliharjoitus ennen runkosarjan alkua.

Hienosti taistellut Jokerit hävisi kamppailun lopulta jatkoajalla 3-4. Tehot 0+2 kerännyt Filppula oli mukana isäntien ensimmäisessä ja viimeisessä maalissa.

Peli NHL-joukkuetta vastaan oli Filppulan mukaan aivan erilaista kuin peli SM-liigajoukkuetta vastaan.

– Se on niin erilaista peliä, vauhti on jotenkin erilaista. Ne pelaa niin kurinalaista ja suoraviivaista peliä, he ei siellä paljon turhaan luistele. Monet liigajoukkueet luistelee paljon enemmän, mutta se on ehkä päättömämpää se luisteleminen.

Anaheimin vahvuudet näkyivät varsinkin laita- ja kulmapelissä.

– Kyllähän se näkyi, että keskikoko on kavereilla aika iso. Kyllä he hyvin peittää ja on ulottuvia mailoja. Avojäällä me oltiin vahvoja, kun taas kulmissa he on ihan maailman parhaita. He ovat taktisesti hyviä siinä heidän omassa pelissään, mutta se on ihan erilainen kuin eurooppalainen peli, Filppula vertaili.