Puolustaja Ville Koistinen solmi tämän kauden alla muhkean 7-vuotisen sopimuksen Tampereen Ilveksen kanssa. Ruotsalaismediassa on kuitenkin yhä riittänyt keskustelua Koistisen sanaharkasta entisen seuransa Skellefteån kanssa.

Koistinen oli repiä pelihousunsa Skellefteåssa, kun mies ei saanut lonkkavaivoihinsa kunnon hoitoa. Mies on tilittänyt asiaa Veikkaajassa.

– Lonkkani olivat huonossa kunnossa, ja odottelin pääsyä magneettikuvaukseen kuusi viikkoa. Sitten sain keskussairaalasta jonkun jämäajan eikä siellä edes tehty mitä pyysin. Lopulta tulin Suomeen kuvaukseen, Koistinen sanoo Veikkaajassa.

– Jouduin maksamaan leikkaukset itse, vaikka olin loukannut ne työssä. Että täältä lähtee kyllä iso kottikärryllinen paskaa Ruotsin suuntaan. Suurin yksittäinen syy paluuseeni oli se, että täällä on tosi hyvä fysiopuoli. Tiedän saavani Ilveksessä kunnon hoitoa, jos sellaista tarvitsen, Koistinen jatkaa lehdessä tuohtuneena.

Skellefteån lääkäri Karin Granberg on puolestaan kommentoinut Koistisen puheita Folkbladet-lehdessä.

– On todella surullista, että Ville kokee olonsa loukatuksi. Me teimme silloin omat tutkimuksemme ja ruutinimme. Hän halusi kuitenkin mennä kotiin ja hoitaa vammat siellä, vaikka yleinen pelaajavakuutus ei kata sellaista hoitoa. Nyt kyse on siis hoitomaksuista, jotka Villen mukaan pitäisi meidän hoitaa. Meidän mielestä emme ole tehneet mitään väärää, Granberg sanoo.

– Sama kysymys nousi esiin myös liigan lääkäreiden kokouksessa viime viikolla, eikä kukaan ollut sitä mieltä, että vakuutuksen olisi pitänyt hoitaa asia, Granberg jatkaa.

AIK Skellefteån mukaan Koistisella olisi pitänyt olla erikoisvakuutus, eikä pelkkä normaali pelaajavakuutus, mikäli hän olisi halunnut hoidattaa vammansa vakuutusyhtiön piikkiin. Seura ei katso olevansa velvollinen korvaamaan Koistisen lonkkaoperaatioien hoitokuluja.

//