Ilveksen puolustus- ja maalivahtipeli oli lauantain HPK-ottelussa kunnossa eikä perjantain Tappara-ottelun tyyppisestä avoimien ovien päivästä ollut tietoakaan. Vesa Toskala pelasi Ilveksen maalilla loistavan ottelun ja oli osaltaan ratkaisemassa ottelua. HPK tuskaili täydet minuutit tehottomuutensa kanssa.

HPK hallitsi ensimmäisen erän alkua, mutta joukkueen peli sekosi, kun Niko Nieminen teloi Masi Marjamäen laitaa vasten ja sai passituksen suihkuun. Toisessa erässä Ilves siirtyi 2-0 johtoon. Ensin Matias Myttynen osui ylivoimalla ja toisen kerran Mikko Tolvanen yllätettiin, kun Ville Korhonen laittoi kumilimpun katiskaan.

Kolmannessa erässä HPK:lla oli paikkansa, mutta Toskala oli valppaana. Erän lopulla Scott Barney otti typerän jäähyn sekä käytösrangaistuksen ja Marjamäki teki Ilveksen kolmannen maalin, johon HPK:n takaa-ajo päättyi.

Kolme IS-tähteä sai Ilveksen puolustaja Martti Järventie. Kaksi tähteä sai Korhonen ja yhden tähden Toskala.

Ilves on kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. HPK:lla on tilillään voitto ja tapppio.

Ilves – HPK 3-0 (0-0,2-0,1-0)

34.06 1-0 Matias Myttynen (Martti Järventie, Kai Kantola) yv
38.19 2-0 Ville Korhonen (Teemu Huhtala, Henri Tuominen)
57.58 3-0 Masi Marjamäki (Arto Tukio, Ville Koistinen) yv

Maalivahdit
Ilves: Vesa Toskala 5+10+8=23
HPK: Mikko Tolvanen 5+12+11=28

Yleisöä 6169

//