KalPa jatkaa SM-liigassa kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä voitettuaan lauantaina Tapparan 5-1. Tappara taisteli kunniakkaasti ottelun puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen joukkueelta loppui bensa. Kahden kierroksen jälkeen Tappara on nollakerhossa ja omiin se on päästänyt 13 maalia.

Ensimmäisessä erässä Tappara antoi hyvää vastusta ja oli vastahyökkäyksissään vaarallinen. Siitä huolimatta tauolle mentiin KalPan 1-0 -johtolukemissa Jukka Hentusen maalattua.

Toisen erän alussa Joey Tenuten tasoitusmaali nostatti Tapparan toiveita, mutta Hentusen toisen maalin jälkeen kirvesrintojen taistelumoraali lopahti. Hentunen ja paluun kaukaloon tehnyt Sami Kapanen maalasivat KalPan nopeasti 3-1 -johtoon ja Tuomas Kiiskisen maalin myötaä KalPa johti toisella erätauolla 4-1. Kolmannessa erässä KalPa jäädytti tehokkaasti Tapparan hyökkäyspelin ja lopussa Matti Kuparinen tykitti tyhjiin.

Kuparinen sai kolme IS-tähteä. Kaksi tähteä sai Kapanen ja yhden tähden Hentunen.

KalPa – Tappara 5-1 (1-0,3-1,1-0)

9.49 1-0 Jukka Hentunen
21.42 1-1 Joey Tenute (Viktor Ekbom)
26.00 2-1 Jukka Hentunen (Ossi Saarinen, Adam Masuhr)
31.05 3-1 Sami Kapanen (Henri Laurila, Tuomas Kiiskinen)
33.53 4-1 Tuomas Kiiskinen (Matti Kuparinen, Sami Kapanen)
57.57 5-1 Matti Kuparinen av tm
Maalivahdit
KalPa: Ari Ahonen 6+8+7=21
Tappara: Jani Nieminen 7+10+4=21

Yleisöä 4500

//