Kiistelty ja kiitelty suomalainen huippuvalmentaja Raimo Summanen siirrettiin syrjään ennen Omskin viime KHL-kauden päättänyttä ottelua. Venäläismediassa spekuloitiin laajalti, että kyse oli Jaromir Jagrin johtaman opposition aikaansaama toimenpide.

Nyt Summasta ollaan yhdistämässä JYPiin, joka antoi viime tiistaina Risto Dufvalle potkut. Summasen historian tietäen palkkaamiseen sisältyy aina tietty riski. Lätkälegenda Esa Tikkanen sanoi äskettäin, että Summanen tarvitsisi rinnalleen toppuuttelijan. Samalla Tikkanen vahvisti teorian Jagrin osuudesta Omsk-tapauksessa.

– Omskissa Raimo ei löytänyt yhteistä kieltä Jagrin kanssa ja sai potkut. Raimo tarvitsee vahvan apuvalmentajan, joka pitää maan pinnalla. Ilman tällaista henkilöä Raimolla on vaikeata. Mutta hän tietää jääkiekosta paljon. Hän on ammattilainen, Tikkanen sanoo Hot Icelle.

//