Tappara on aloittanut kautensa surkeasti jääkiekon SM-liigassa.

SuomiKiekko.com-sivusto tavoitti Tappara-tähti Tuukka Mäntylän ja kyseli tappioputken vaikutuksista pelaajiin.

Tapparan kausi on alkanut todella vaisusti. Mitä mietteitä se kokeneessa puolustajassa herättää?

Onhan se vähän tuskasta hommaa, kun on ollut näin huono aloitus. Ei tässä kuitenkaan auta muu kuin keskittyä työntekoon.

Mikä siinä pelissä on eniten mättänyt? Ainakin puolustuspäässä on sattunut valtavia virheitä.

– Ei siinä oikeastaan periaatteessa ole toiminut mikään. Maaleja on mennyt paljon omiin ja kiekonmenetyksiä on ollut todella paljon. Räikeitä virheitä henkilökohtaisella tasolla on ollut aivan liikaa. Ei me olla toisaalta oikein myös maalejakaan tehty. Onhan siinä jo aika iso yhtälö.

//

Fanit ovat käyneet melko kuumina Tapparan vaisuudesta ja valmentajalle sekä seurajohtajalle on vaadittu eroa nettiadressilla. Myös paikan päällä Hakametsässä kannattajat ovat huudellet. Mitä mieltä olet tästä?

Sehän on ihan ymmärrettävää, kun omalla joukkueella ei peli toimi. Se kuuluu asiaan. Eihän sitä mikään tosifani olisi edes, jos ei oman joukkueen tekemiseen reagoisi mitenkään. Mielestäni se on myös ihan hyvä asia ja ymmärrettävää. Tottakai se myös heitä turhauttaa. Jos itsekin katsoisin pelejä, niin voittoja sitä tulisi katsomaan. Ei kukaan halua tulla halliin katsomaan rämpimistä, varsinkin kun ei ole edes pystytty taistelemaan voitoista.

Onko teillä pelaajilla yhä luotto valmentajaan ja seurajohtoon?

Tottakai luottoa löytyy. Eikä meidän pelaajien asia ole päättää näistä asioista. Ei pelaajien asia ole mihinkään kapinaan nousta. Pääasiassa pelaajat ovat eniten epäonnistuneet. Mehän ne virheet on tehty siellä kentällä. Kaikissa varmasti vikaa on, mutta pelaajilla ei ole varaa kapinoida näiden peliesitysten jälkeen. Faneilla tietenkin on oikeus esittää mielipiteensä. Valmentajilla on se iso vastuu ja heille helposti aina ensin huudellaan.

Sinä olet yksi Tapparan kokeneista pelaajista. Mitä kokenut pelaaja voi tällaisessa tilanteessa tehdä joukkueen eteen?

Täytyy vain koittaa hoitaa omat hommat niin hyvin kuin pystyy ja näyttää esimerkkiä jäällä. Toistaalta puhutaan vain yhdestä pelaajasta ja meillä on niitä kokeneita pelaajia enemmänkin. Selvää on, että kokeneiden pelaajien on noustava esiin. Toisaalta ei yksilöt voi liikoja tehdä.

Teit pari vuotta sitten todella pitkän (10 vuotta) sopimuksen Tapparan kanssa. Taidatkin olla henkeen ja vereen Tapparan mies?

Kyllä mä oon Tapparan mies henkeen ja vereen. Eilen palaveerasin vanhojen konkareiden kanssa, joiden paitojakin roikkuu Hakametsän katossa. He antoivat paljon hyviä vinkkejä. Toive olisi, että joskus pääsisi siihen seuraan uran jälkeen ja voisi vastavuoroisesti antaa muille vinkkejä.

Sopimuksessasi on pykälä, että saat pelata kolme kautta myös ulkomailla. Onko tämä kuinka ajankohtaista eli vieläkö haluat koittaa myös taitojasi myös Suomen ulkopuolella?

Lähinnä optio se vain oli. En ole sitä hommaa juuri miettinyt. Tässä on meidän omissa hommissa Tapparassa ihan riittävästi nyt työnsarkaa.


//