Kuopion KalPa on ollut alkukauden paras joukkue jääkiekon SM-liigassa. Joukkue pitää hallussaan sarjan kärkitilaa voitettuaan kaikki neljä ensimmäistä otteluaan. SuomiKiekko.com tavoitti KalPa-luotsi Tuomas Tuokkolan.

KalPa on aloittanut musertavasti tämän kauden. Paras kauden aloitus koskaan. Mitä mietteitä se herättää?

Lähtö on toki hyvä ja tästä ilmeestä on pidettävä kiinni. Onhan noita pelejä kuitenkin vielä aika paljon edessä, kun neljä on takana ja 56 edessä. Ei tässä sen kummempia mietteitä ole, ihan hirveästi ei kannata henkseleitä vielä paukuttaa. Arkiseen työntekoon ja seuraavaan peliin keskitytään.

Sinulla on uusi tilanne päävalmentajana, kun kausi on sinulle ensimmäinen liigassa. Onko ollut paljon paineita?

No eiköhän tähän työhön kuulu paineet ihan luontaisetuna. Menestyä pitää aina kun olet valmentajana seurassa kuin seurassa.


//

Sami Kapanen sanoi haastattelussamme, että KalPan tavoite on mennä mahdollisimman pitkälle ja että pronssipelejä on jo pelattu. Onko KalPan julkilausuttu tavoite siis olla finaaleissa 2012?

Se katsotaan sitten, mitä aika tuo tullessaan. Nyt meidän tavoite on tärkeimpänä olla kuuden parhaan joukossa runkosarjassa. Kaikilla pitää toki unelmia olla, ja niiden eteen tehdään kaikkemme. Nyt tärkein tavoite on kuitenkin olla kuuden parhaan joukossa, ja sen eteen tehdään töitä nyt arjessa. Tottakai mitalipeleihin pyritään.

Edeltäjäsi Pekka Virta tavallaan lanseerasi KalPalle ominaisen pelityylin, jota siltä on nähty viime vuosina. Pysyttekö samassa sinun tulosi myötä?

Kokonaisuus on samalla linjalla, mitä se on ollutkin. Ei siinä mitään ihmeellisyyksiä ole. Tottakai peli muotoutuu aina kulloisenkin joukkueen ja valmentajan mukana. Katsotaan mihin se kääntyy, mutta iso kuva on sama.

Onko joukkueesta kummunnut haluja lähteä välillä nopeasti ylöspäin?

En mä halua kuitenkaan verrata viime vuoteen liikaa, kun en ole silloin ollut matkassa mukana. Kyllä me paineen alta lähdetään nopeasti ja siitä suoriin hyökkäyksiin. Se kuuluu minun ajatusmaailmaani. Samalla kuitenkin halutaan välttää ryhtymistä päästä-päähän-rumbaan. Halutaan myös kontrolloida kiekkoa ja pelata pitkiä hyökkäyksiä, jos peli sitä vaatiin.

Teillä on Tuokkoloilla varsin iso kiekkoperhe, kun Pekka ”Peki” Tuokkola torjuu KHL-liigassa Torpedon paidassa. Oletko ollut häneen yhteydessä, että miten kausi on lähtenyt käyntiin?

On me yhteyksissä oltu tasasin väliajoin, mutta ei hirveesti. Etäisyyttä on paljon ja me eletään täällä omaa arkea ja he elävät omaansa. Muutaman kerran on soiteltu ja lähetelty sähköpostia.

Joko Peki on oppinut venäjää?

Joo enpä usko, heh. Ehkä jotain tärkeitä apusanoja kuitenkin.


//