Rahapeliyhtiö NordicBet uutisoi eilen tiistaina olevansa jääkiekon World Cupin uusi yhteistyökumppani. Näin NordicBet on myös Suomessa turnauksen virallinen vedonlyöntipartneri.

Veikkaus puolestaan toimii sekä Suomen Jääkiekkoliiton että Liigan yhtenä sponsorina.

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen, mitä mieltä olet NordicBetin ja World Cupin yhteistyösopimuksesta?

– World Cup on turnaus, jossa järjestävä taho vastaa kaupallisista sopimuksista. Meillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä, Nurminen kertoo puhelimitse SuomiKiekko-sivustolle.

Jääkiekon World Cupin järjestäjinä toimivat NHL, NHL:n pelaajayhdistys sekä IIHF, johon Suomen Jääkiekkoliittokin kuuluu. Oletteko pystyneet kansainvälisen jääkiekkoliiton jäsenenä vaikuttamaan yhteistyösopimukseen?

– Meillä ei ole vaikutusvaltaa, kenen kanssa NHL ja NHLPA ovat neuvotelleet. Yhteistyö tuli tietoomme vasta siinä vaiheessa, kun sopimus oli jo sovittu. Emme ole vaikuttaneet sopimusneuvotteluissa suuntaan tai toiseen.

Veikkaus on tavanomaisesti ollut tarkka sponsoroimiensa tahojen mainonnasta. Miten olette reagoineet rahapeliyhtiö NordicBetin ja World Cupin yhteistyöhön?

– Olemme infonneet turnauksen järjestäjiä Suomen lainsäädännöstä ja Veikkauksen yksinoikeudesta. Meillä ei ole osaa eikä arpaa kaupallisten oikeuksien kanssa. Meidän tehtävämme on informoida turnausjärjestäjiä mainonnan mahdollisuuksista ja rajoitteista.

Ovatko turnausjärjestäjät reagoineet informointiinne? Entä oletteko keskustelleet asiasta Veikkauksen kanssa?

– Toivottavasti he ovat ottaneet asian huomioon. Olemme käyneet keskusteluja Veikkauksen kanssa, mutta en paljasta kahdenkeskisiä keskusteluja. Olemme pitäneet toisemme ajan tasalla.

Vaikuttavatko World Cupin sponsorit esimerkiksi Leijonien varustukseen turnauksessa?

– Käytännössä kaikki varusteet, vaatteet ja välineet tulevat järjestävän organisaation puolesta. Varusteilla, joilla Leijonat pelaavat esimerkiksi Euro Hockey Tourilla tai maaotteluissa, ei luonnollisesti pelata World Cupissa.

Onko vaarana, että yhteistyöstä aiheutuu viime vuoden NordicBetin ja Jokerien yhteistyön tuloksen kaltainen sopimussotku?

– En usko, että samaa vaaraa on. Lähtökohta on, että meillä on hyvät välit järjestöihin ja uskomme sataprosenttisesti, että mitään ongelmia ei asian suhteen tule. Kunnioitamme Suomen lainsäädäntöä sekä pitkää ja hedelmällistä yhteistyötä Veikkauksen kanssa.

Lotta Vuorio