Tampa Bay Lightning on tiukassa tilanteessa palkkakaton vuoksi. Tämän vuoksi Valtteri Filppulan tilanne on tapetilla.

Seuran palkkakaton alla on tilaa 8,53 miljoonaa dollaria. Lightning-GM Steve Yzerman yrittää vääntää vielä jatkokontrahdit Nikita Kutsheroville, Vladislav Namestnikoville ja Nikita Nesteroville.

Pelaajista kaksi jälkimmäistä saanee kiinnitettyä yhteensä noin 4 miljoonalla dollarilla, Sports Illustratedin toimittaja Allan Muir arvioi. Kutsherovin tapaus sen sijaan ei ole mikään läpihuutojuttu.

Kutsherov oli viime kaudella joukkueensa tehokkain pelaaja. Kahdella viime kaudella venäläinen on tehoillut yhteensä 59+72=131. Lisäksi hän on ollut iskussa pudotuspelissä keräten 43 peliin 41 (21+20) pistettä.

Muir hakee Kutsheroville vertailupohjaa Vladimir Tarasenkosta, joka sai St. Louis Bluesilta kahdeksanvuotisen ja 60 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Lightning tarvitsee siis tilaa palkkakaton alle ja Muir näkee, että Filppulan kauppaaminen voisi olla hyvä ratkaisu. Suomalaisella on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja arvoltaan 5 miljoonaa vuosittain. Ongelma Muirin mukaan on kuitenkin se, ettei Filppulalle ole markkinoita NHL:ssä.

Muir ei usko, että Lightning kauppaa ykkösvahtiaan Ben Bishopia. Yksi potentiaalinen siirtonappula Filppulan lisäksi on Muirin mukaan puolustaja Braydon Coburn.