Jokerit ja Tomi Mäki ovat sopineet hyökkääjän pelaamisesta seurassa myös kaudella 2015-16. Mäki ei ole Suomessa pelatessaan edustanut muita seuroja.

Laitahyökkääjä pelasi debyyttikautensa KHL:ssä ja esiintyi 52 runkosarjaottelussa. Niissä hän kokosi tehot 4+3=7. Pudotuspeleissä Mäki pelasi kaikissa kymmenessä ottelussa ja teki kaksi osumaa. Hän kantoi kauden aikana isoa vastuuta etenkin alivoimapelissä.

– Mäki on joukkueelle arvokas pelaaja, joka blokkaa vetoja, tappaa jäähyjä ja tekee pyyteetöntä työtä yhteisen tavoitteen eteen illasta toiseen. Hän pystyi nostamaan tasoaan kauden mittaan, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran kotisivuilla.

Mäki on edustanut Suomessa pelatessaan vain Jokereita. Hän on SM-liiga- ja KHL-pelit yhteenlaskettuna pelannut helsinkiläisseurassa 511 runkosarjaottelua.

Enemmän otteluita on vain Jani Ridalla (561). SM-liigassa Mäki teki 459 ottelussa tehot 45+52=97. Hän saavutti hopeaa kaudella 2004-05 ja pronssia 2011-12.

Mäki on Calgary Flamesin neljännen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2001. Hän pelasi organisaatiossa kolme kautta 2005-08 ja sai tililleen yhden NHL-ottelun. Ulkomaankierroksen jälkeen Mäki palasi Jokereihin, jota on edustanut uudelleen kaudesta 2008-09.

Mäen lisäksi joukkueessa jatkavat maalivahti Joona Voutilainen, 18, puolustaja Jere Sneck, 20, sekä hyökkääjät Frank Gymer, 18, Atte Mäkinen, 18 ja Miro Mäkinen, 18.

Heistä Voutilainen, Gymer ja Mäkisen veljekset pelasivat viime viikolla alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa neljän maan turnauksessa Slovakiassa.

Voutilainen torjui kuluneella kaudella A-nuorten maalilla, Sneck ja Mäkisen veljekset pelasivat Mestiksen Kiekko-Vantaassa sekä Jokereiden A-nuorissa. Gymer puolestaan oli A-nuorten tehokkain pelaaja tehtyään 45 ottelussa 17+33=50 tehopistettä ja sijoittui Nuorten SM-liigan pistepörssissä 14:nneksi.

Jokereiden kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen viime kesänä tehnyt Teemu Turunen ei jatka seurassa. Turunen on pelannut kuluvan kauden lainalla Mestis-joukkue Mikkelin Jukureissa.

Lähde: Jokerien kotisivut