KalPan puolustaja Juuso Riikolalle on määrätty Liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven toimesta kahden ottelun pelikielto.

Tämä johtaa juurensa KalPan ja Lukon puolivälieräsarjan kolmanteen otteluun Raumalle.

Otteluajassa 55:22 KalPan Riikolalle tuomittiin iso rangaistus ja automaattinen käytösrangaistus (5+PRK) polvitaklauksesta, joka kohdistui Lukon Teemu Nurmeen. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitäjän käsiteltäväksi, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus.

Nurmi ei loukkaantunut tilanteessa ja pystyi pelaamaan ottelun loppuun asti.

– Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Nurmi vastaanottaa syötön punaviivalla ja lähtee harhauttamaan vastaantulevaa KalPan Riikolaa. Kun Nurmi tekee suunnanmuutoksen vasemmalle, Riikola työntää oikean jalkansa etuviistoon Nurmen eteen. Tämän seurauksena Riikolan osuu polvellaan Nurmea. Kyseessä on säännön 153 mukainen polvitaklaus, kurinpitopäätöksessä käydään läpi.

– Yleisesti ottaen polvitaklaukset ovat erittäin vaarallisia ja niistä aiheutua vaikeita loukkaantumisia. Riikolan taklausta kokonaisuutena arvioiden sekä ottaen huomioon ettei Nurmi loukkaantunut tilanteessa ja polvitaklauksista määrätyt ottelurangaistukset, katson, että oikea seuraamus teosta on kahden ottelun pelikielto. Riikolalla ei ole aiempia huomioon otettavia kurinpitomenettelyssä määrättyjä pelikieltoja, Liusjärvi perustelee päätöstään.

Ottelusarjassa Lukko johtaa tällä hetkellä voitoin 2-1.