Jukka Rautakorven valmentama Amur Habarovsk elää jälleen vaikeita aikoja.

Sportboxin mukaan Amurin palkanmaksu on tällä hetkellä kaksi kuukautta myöhässä. Pelaajilla ei ole todellakaan helppoa: samalla kun he odottavat liksojaan, seura tarjoaa lähteen mukaan joillekin jo seuraavan kauden kattavia jatkosopimuksia.

Herää kysymys kuinka moni pelaaja on valmis raapustamaan nimensä paperiin, jolla voi mahdollisesti pyyhkiä ensi kaudella sitä itseään. Amurin koko ensi kausi on nimittäin vaarassa, sillä seuran pääsponsori venäläinen energiayhtiö OAO ei ole vahvistanut jatkoaan pääsponsorina.

Amur saa lisäksi rahaa Habarovskin aluehallinnolta, mutta myös tämä tuki on Sportboxin lähteiden mukaan vaakalaudalla tai ainakin mahdollisesti vähenemässä. Kaupungin päättäjät eivät ole olleet tyytyväisiä yhtälöön, jossa se syytää rahaa kiekkoseuralle, joka ei edes menesty.

Osviittaa habarovskilaisseuran vaikeuksista saatiin jo viime sesongilla, kun seura meni persaukisena KHL-pomo Aleksandr Medvedevin pakeille. Tuolloin KHL antoi kaksi kertaa korotonta lainaa, jotta Amur pääsi pelaamaan vieraspelejä ja maksamaan pelaajille palkkoja (uutinen).

Viime kaudella Amurilla oli esittää KHL:lle ja pelaajille edes jotenkin uskottava suunnitelma velanmaksusta ja koko seuran tulevaisuudesta, vaikka palkat olivat neljäkin kuukautta myöhässä! Akuuttia kassakriisiä Amur paikkasi vuosi sitten tähtipelaajiensa myynnillä, kun esimerkiksi Jakub Petruzalek vaihtoi ennen vuodenvaihdetta Ak Barsin väreihin (uutinen).

Mitä mahtaa tuumia Amurin runkopelaajista suomalaispakki Tommi Taimi? Hänen KHL-pahvinsa umpeutuu ensi keväänä. Ottaako riski ja raapustaa nimi seuran todennäköisesti jo tarjoamaan ensi kauden pahviin? Silläkin uhalla, että seuran koko tulevaisuus on vaakalaudalla. Vai sanoako ”ei kiitos” ja etsiä uutta työnantajaa, joita ei kuitenkaan KHL:ssä ole liikaa ulkomaalaisille.

Jussi Franck
Twitter: @JussiFranck

KHL-uutiset ja sarjataulukot erikoissivullamme!