Oulussa keskiviikkona ohjelmassa on finaaleiden viides ottelu, johon Tappara lähtee 3-1-johtoasemasta voittojen suhteen.

Alla on maanantailta erittäin tunteikas kamppailu, jossa ratkaisumaalista heräsi kovasti puhetta.

Miten sitä peliä sitten on nollattu Kärppien leirissä?

– Totta kai ratkaisu oli todella kova, mutta jos tuosta ei syty niin ei sitten mistään, päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumaa SuomiKiekko-sivustolle jatkaen:

– Mutta se on jo mennyttä, ei niitä takaisin saa. Pitää vain katsoa eteenpäin.

Vaikka tuloksellisesti Tappara on vienyt viimeisimmät pelit, on Kärpät onnistunut pelillisesti ottamaan askeleita eteenpäin.

– Totta kai jokainen peli on omanlaisensa. Tiettyjä asioita ollaan kuitenkin saatu paremmaksi, mutta samalla tiettyjä asioita on vielä, missä pitää parantaa. Mutta niin se on varmasti molemmilla joukkueilla.

– Nyt on tuo kunnossa ja tuo vähän tökkii, sitä se on. Täydellistä ja huippupeliä haetaan. Siihen olen ollut tyytyväinen, että miten olemme noihin asioihin tarttuneet kiinni ja pystyneet viemään niitä eteenpäin.

Marjamäki nostaa esille erityisesti maalinedustapelaamisen, josta on puhuttu paljon sarjan aikana.

– Meidän on ollut pakko sopeutua tähän pelaamiseen niin sanotusti ja tiedetään kuitenkin se, että miten tässä mennään. Maalinedustapelaaminen on ollut esimerkiksi se juttu ihan molempien maalien osalta. Sopeutua pitää pystyä aina ja sitä kautta löytää keinot voittoihin.

Hetkessä eläminen on jälleen iso juttu, kun keskiviikon peliä päin mennään.

– Pudotuspeleissä on kuitenkin aina kyse yhdestä pelistä kerrallaan. Meillä se mentaliteetti on ollut sama koko kauden ajan. Nyt on taas asioita käyty läpi, että mitä me pystytään tekemään piirun verran paremmin ja mistä vahvuuksista meidän pitää pystyä pitämään kiinni kynsin ja hampain. Tiedetään, että ne pienet marginaalit ovat ponnahtaneet nyt kaverille ja nyt niiden pitää taas ponnahtaa meille. Ei se tule muuta kuin kovalla työllä.

Kärpät tekee keskiviikon otteluun erityisesti yhden ison muutoksen maalivahtiosaston suhteen. Lisää siitä täältä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen