Helsingin IFK otti keskiviikkona kotonaan kolme pistettä kaatamalla Porin Ässät maalein 4–2. Yksi joukkueen suurimpia sankareita oli syksyn sensaatiovahti Ville Husso, joka otti tukun isoja ja tyylikkäitä torjuntoja.

HIFK johti viimeiseen erään lähdettäessä 3–0 ja hallitsi peliä, mutta porilaiset pääsivät kaventamaan 3–2:een.

– Se on aina paha, kun lähtee viimeiseen erään johtoasemassa, Husso sanoi.

– Pitää pystyä puolustamaan joukkueena hyvin, kuten tänään toisen [Ässien] maalin jälkeen pystyimme. Ei sieltä sen jälkeen tullut vetoja. Vielä kun saisimme koko viimeisen erän sellaiseksi, ettei tulisi niin pahoja paikkoja ja menisi pupu pöksyyn.

Ilman suuria yllätyksiä Husso on mukana myös nuorten MM-kisajoukkueessa.

Minkälaisia ajatuksia reilun kuukauden päässä pelattavat kisat herättävät?

– No, se on sitten sen ajan murhe. Nyt mennään tässä ja annetaan palaa, kun näyttää menevän hyvin. Ei tarvitse vielä murehtia, mitä siellä tapahtuu ja olenko edes kisoissa. Eletään päivä kerrallaan ja tehdään hommia, että pääsisi sinne.

Husso ja HPK-vahti Juuse Saros ovat olleet syksyllä liekeissä. Ilman jättiyllätyksiä he jakavat torjuntavastuun Suomen maalilla nuorten MM-kisoissa.

Minkä verran olet seurannut Saroksen tekemisiä, olette molemmat nuoria ja murtautuneet ykkösvahdeiksi liigassa?

– Kyllä jonkin verran. Katselen aika paljon pelejä vapaapäivisin, kun ei ole muutakaan. Tulemme Juusen kanssa hyvin toimeen. Seuraan mielenkiinnolla, että miten Juuse pärjää. Hyvin hänelläkin on mennyt.

Tommi Koivunen, Helsinki
Twitter: @tommik10