Toronto Maple Leafsin kausi päättyi jälleen rajuun pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Nyt joukkueeseen vaaditaan muutosta, ja todennäköisin lähtijä on laitahyökkääjä Mitch Marner, joka ei ollut omalla tasollaan pudotuspeleissä.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman käsitteli Marnerin tilannetta 32 Thoughts -podcastissaan. Friedmanin mukaan Torontossa pelätään, että Marnerin kohdalla voi toistua sama tilanne kuin Nazem Kadrin kohdalla joitakin vuosia siteen.

Kadri treidattiin Torontosta Coloradoon heikkojen pudotuspelisuoritusten jälkeen. Coloradossa Kadri nousi uudelle tasolle ja oli iso tekijä seuran mestaruusjoukkueessa. Marnerin kohdalla pelätään samaa, että pienemmässä valokeilassa hyökkääjä voi puhjeta kukkaan.

– Tiedän, että on ihmisiä, jotka ovat 100-prosenttisen varmoja, että Marner treidataan sunnuntaina 2. heinäkuuta. En tiedä, olenko itse ihan niin varma, Friedman sanoo.

Marnerin sopimusta on enää yksi vuosi jäljellä. Hän pystyy jo tänä kesänä neuvottelemaan jatkosopimuksesta.

– On huolta siitä, miten Toronto-fanit reagoivat, jos Marner aloittaa ensi kauden ilman sopimusta ja sitä ei voi välttää. Jos hän haluaa lyödä vetoa itsensä puolesta, niin sitten hän tekee niin, Friedman sanoo.

Vedonlyönnillä Friedman tarkoittaa sitä, että jos Marner uskoo itseensä ja pelaa huippukauden, hän voi saada myöhemmin rahakkaamman sopimuksen.

– Jos Marner haluaa niin tehdä, hänellä on siihen kaikki oikeus, mutta hänen täytyy ymmärtää, että fanikunta ei reagoi kovin suopeasti siihen ja sen läpi pitää pelata. Sopiiko se hänelle? Kestääkö hän sen?

Päättyneellä kaudella Marner iski 69 runkosarjaottelussa tehot 26+59=85. Pudotuspeleissä hän keräsi seitsemään otteluun tehot 1+2=3.