Helsingin IFK kiistää MTV Urheilun keskiviikkona julkaiseman uutisen, jonka mukaan seuralla olisi rästissä viime kauden hallivuokrat.

HIFK:n puheenjohtajan Jaakko Eskolan mukaan seuran taloustilanteesta tehdyt väitteet eivät pidä paikkaansa.

– Yleensä en koe tarvetta kommentoida huhuja, mutta tällä kertaa haluan tehdä poikkeuksen, Eskola sanoo.

– Oy HIFK Hockey Ab:n taloudellinen asema, tase ja likviditeetti ovat vahvoja. Yhtiöllä ei ole erääntyneitä osto- tai vuokravelkoja taseellaan, HIFK:n puheenjohtaja vakuuttaa.

MTV Urheilu uutisoi myös, että HIFK olisi tekemässä rajut miljoonaluokan tappiot. Eskola myöntää, että seuran tulos on jäämässä pakkaselle.

– Tulosta rasittavat pelaajabudjetin ylittyminen, oman ravintolatoiminnan käynnistämisestä aiheutuneet kulut ja tehtyihin organisaatiomuutoksiin liittyvät kertaluonteiset erät. Tämä on ollut jo pitkään tiedossa ja tähän olemme varautuneet, hän sanoo.

HIFK:ssa tehtiin alkukesästä isoja muutoksia toimistopuolelle. Seura palkkasi toimitusjohtajaksi Alexander Sneenin sekä valitsi urheilujohtajan pestiin Janne Pesosen.

HIFK:n päättynyt kausi oli urheilullisestikin odotuksiin nähden heikko, sillä seura jäi puolivälieriin. HIFK on jäänyt päävalmentaja Ville Peltosen alaisuudessa kolmesti ilman mitaleja.

LUE MYÖS: