Florida Panthersin Matthew Tkachuk oli yksi joukkueensa ratkaisupelaajia Stanley Cup -voittoon huipentuneissa NHL:n pudotuspeleissä.

24 pudotuspelissä 22 pistettä takonut Tkachuk ei silti ole ainoa yliopistonsa kevään mestari. Miehen entinen luokkakaveri Jayson Tatum juhli tänä kesänä NBA:n mestaruutta Boston Celticsin riveissä viikko ennen Tkachukin voittamaa mestaruutta. Tatum oli mestaruuden ratkaisseen ottelun paras pistemies 31 pisteellään.

Kaksikosta Tkachuk varattiin NHL:ään kuudentena pelaajana kesällä 2016. Luokkakaveri Tatum poimittiin NBA:han jo kolmosvuorolla kesällä 2017. Nyt St. Louisin lähiöstä kotoisin oleva kaksikko pääsi juhlimaan ensimmäisiä mestaruuksiaan ammattilaisina – vieläpä lähes samaan aikaan.

– Tiesin että heistä tulee huippupelaajia. En olisi silti koskaan uskonut, kuinka hyviä, eräs kaksikon luokkakavereista kommentoi New York Timesille.

Myös Matthew’n isä Keith Tkachuk tunnetaan NHL:ssä takavuosien supertähtenä. St. Louis Bluesin seuralegenda päätti 18 kautta ja yli 1200 NHL-peliä käsittäneen uransa vuonna 2010. Isä-Tkachuk voitti urallaan kertaalleen NHL:n maalipörssin. Stanley Cupin voittoa mies ei silti onnistunut pitkällä urallaan voittamaan.

Panthers-tähti Matthew’n nuorempi veli Brady Tkachuk on hänkin tunnettu NHL-tähti. Veljensä mestaruutta railakkaasti katsomossa juhlinut Brady toimii tällä hetkellä Ottawa Senatorsin kapteenina.

Front Office Sports

@FOS
Matthew Tkachuk: Stanley Cup Champion
Jayson Tatum: NBA Champion

Two kids from St. Louis 🏆🏆

LUE MYÖS: