Dallas Starsin ja Edmonton Oilersin välinen NHL:n läntisen konferenssin finaalisarja jatkuu tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa sarjan kolmannella kohtaamisella.

Voitot ensimmäisten, Dallasin kotona pelatun ottelun jälkeen ovat tasan 1-1.

Starsin päävalmentaja Peter DeBoer tiputti sunnuntai-iltana Dallas-fanien kannalta rohkaisevia uutisia joukkueen ykkössentteri Roope Hintzin pelikunnosta. Edellisen kerran 13. toukokuuta kaukalossa Colorado Avalanchea vastaan nähty suomalaistähti on matkustanut joukkueen mukana Edmontoniin.

– Hän on mukana matkalla ja ottaa osaa ottelua edeltäviin harjoituksiin. Hänen pelaamisestaan päätetään vasta aivan ottelun alla.

– Olen optimistinen sen suhteen, että hän pelaa tämän vierasreissun aikana. Hän oli lähellä pelikuntoa jo lauantaina. Mikäli kyseessä olisi ollut sarjan seitsemäs ottelu, hän olisi todennäköisesti pelannut, DeBoer paljastaa NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Runkosarjassa 30 maalia ja 65 pistettä tehtailleen Hintzin paluu tositoimiin toisi kaivattua leveyttä Starsin keskikaistalle. Hintz on iskenyt 11 pudotuspelissä tehot 2+4=6.

Joukkueen loukkaantuneiden listalta löytyy toinenkin suomalainen. Puolustajajärkäle Jani Hakanpää ei ole pelannut maaliskuun puolivälin jälkeen. 28 peräkkäistä ottelua missannut Hakanpää ei matkustanut joukkueensa mukana Edmontoniin, eikä miehen paluusta tositoimiin enää tämän kauden aikana ole tietoa.

LUE MYÖS: