MM-kisojen finaalissa sunnuntai-iltana kohtaavat Sveitsi sekä kisaisäntä Tshekki. Sveitsi kaatoi Kanadan välierässään 3-2 voittomaalikilpailun päätteeksi, kun taas Tshekki murjoi Ruotsin peräti 7-3.

Sveitsi aloitti oman välieränsä vahvasti menemällä avauserässä 2-0-johtoon. Sen jälkeen Kanada sai pelistä kuitenkin otetta ja nousi lopulta tasoihin. Sveitsi onnistui loppujen lopuksi kaapimaan ottelusta voiton rankkareiden kautta.

MTV Urheilun asiantuntija Sami Kapanen tekikin Sveitsin ja Kanadan välisen välierän jälkeen Sveitsistä huolestuttavan noston.

– Tuossa näytti siltä, että Sveitsi oli jännittävä joukkue tänään. Heiltä loppui kaasu aivan totaalisesti tuossa kolmannen erän aikana ja jatkoajalla. Sitä kautta pistän hivenen kotijoukkuetta ennakkosuosikiksi. Minulla on veikkaus, että Tshekki pystyy tuon huomenna viemään, Kapanen ennakoi paikan päällä Prahassa.

Sveitsi ja Tshekki kohtasivat toisensa jo kertaalleen alkulohkovaiheessa. Tuolloin Sveitsi voitti ottelun voittomaalikilpailun jälkeen 2-1.

LUE MYÖS