PRAHA. Suomi on pelannut Tshekin MM-kisoissa nyt kolme ottelua. Leijonien maalipörssin kakkosena komeilee Arttu Hyryn nimi.

Vuosi sitten oltiin vielä aika kaukana siitä, että Hyry lukeutuisi MM-kisojen tehokkaimpien Leijonien joukkoon.

Kärpissä kausi kuitenkin alkoi hyvin ja jatkui vain.

– Olen saanut hyvää itseluottamusta ja totta kai tänä vuonna auttoi äärimmäisen paljon se, että meillä oli hyvä ketju Kärpissä ja päästiin pelaamaan samalla kokonaisuudessa käytännössä koko kausi. Tehtiin yllättävänkin hyvin tulosta etenkin alkukaudesta siihen nähden, että pelattiin aika peruspeliä, Hyry sanoi hallin käytävillä iskettyään Norjaa vastaan kaksi maalia.

Onnistumiset Kärpissä poikivat 23-vuotiaalle hyökkääjälle näyttöpaikkoja Jukka Jalosen Leijonissa. Koko ajan rakennettiin palikkatornia korkeammaksi kohti MM-kisoja.

– Ruotsin EHT:llä oli vastustajalla jo sellaisia nippuja, että niillä voi pelata MM-kisoissakin. Tuntui, että niitä vastaan pärjää ihan hyvin, niin tuntui, että taso riittää, Hyry sanoi iskettyään kaksi maalia Norjan verkkoon, Hyry sanoi.

– Sitten se on tietenkin aina kiinni siitä, keitä sieltä on tulossa joukkueeseen ja miten joukkue roolitetaan. Silloin tuntui, että taso ainakin riittää, jos paikka aukeaa.

– Tuli positiivista palautetta niistä turnauksista. Se vähän rohkaisi ajattelemaan, että taso riittää, jos valinta tulee.

MM-kisoissa Hyry on pelannut kolmosketjun keskellä. Jalonen on ollut ketjun pelaamiseen kohtuullisen tyytyväinen, joskin tehoja Jalonen kaipaisi kaikilta Leijonien ketjuilta lisää.

Peruspelaamisen kautta ne tehotkin Hyryltä tulevat. Aivan kuten Norja-ottelussa, kun mies osui kahdesti. Peruspelaamisen kautta pelaamista se Mörkö-Marko Anttilakin Hyrylle toitotti, kun joukkuekaveri kisoihin lähti.

– [Anttila] sanoi, että oo oma ittesi ja pellaa niin kuin ossaat.

Seuraavan kerran Hyry laitureineen nähdään tositoimissa torstaina, kun Suomi kohtaa Itävallan. Ottelu alkaa kello 16.20 Suomen aikaa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS