Tappara jyrää kohti kolmatta peräkkäistä jääkiekon Suomen mestaruuttaan.

Tamperelaiset kaatoivat maanantain toisessa finaalissa Pelicansin Lahdessa maalein 2-3.

Kirvesrinnat karkasivat avauserässä johtoon Heikki Liedeksen komealla ohjurimaalilla. Toisessa erässä Tapparalta ei paikkoja puuttunut, mutta nuori Niklas Kokko Pelicansin maalilla piti lukemat siedettävinä. Veli-Matti Savinaisen ylivoimanostolle sekä Joni Tuulolan maalille edes Kokko ei kuitenkaan voinut mitään, vaan Tappara lähti päätöserään 3-1-johdossa Lubos Horkyn onnistuttua erän lopulla kavennusosumassa.

Toni Utunen kavensi vielä tilanteeksi 2-3, kun kolmatta erää oli pelaamatta vajaat viisi minuuttia. Pelicansin loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Tappara tarrasi kiinni mestaruuteen toisella voitollaan. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.