Olli Jokinen teki vuosia hienoa työtä Mikkelin Jukurien penkin takana. Pienestä budjetista huolimatta Jokinen valmensi joukkueensa toistuvasti pudotuspeleihin.

Ensi kaudella Jokinen valmentaa Ruotsissa Timrån joukkuetta. Hän on jo aloittanut uudella työpaikallaan, ja SHL-seura julkaisi videon Jokisen ensimmäisestä puheesta pukukopissa.

– Haluamme olla nopeasti luisteleva joukkue, joka pelaa kiihkeää lätkää. Ette kuule minun sanovan, että pelataan trappia. Vittu vihaan sitä, Jokinen latasi.

Jokinen tuo mukanaan kovan vaatimustason. Hän sanoi suoraan, etteivät pelaajat saa osoittaa heikkouden tai väsymyksen merkkejä harjoituksissa.

– Teidän ei pidä koskaan näyttää heikkoutta. Älkää koskaan laskeko polvea maahan, ellei valmentaja ole piirtämässä taktiikkataululle. Jos laskette polven alas, lennätte todennäköisesti ulos harjoituksista. Koska se kertoo minulle, että olette liian väsyneitä, Jokinen sanoi.

Ensi kaudella Timråssa pelaa näillä näkymin vain yksi suomalainen: puolustaja Elmeri Eronen. Joukkueen apuvalmentajana toimii Mika Hyvärinen ja urheilujohtajana on Kimmo Kapanen.