Leijonia vuosikaudet menestyksekkäästi valmentaneen Jukka Jalosen urakka Jääkiekkoliiton palveluksessa päättyy keväällä Tshekissä pelattavien MM-kisojen jälkeen.

Jalosen valmennusura saattaa kuitenkin jatkua välittömästi huippupestin parissa, sillä 61-vuotias mestariluotsi on lähellä päävalmentajapaikkaa Sveitsistä.

Solothurner Zeitungin mukaan Jalonen on ehdolla Sveitsin pääsarjaseura EHC Biel-Biennen uudeksi päävalmentajaksi. Mukana kisassa pestistä on kaksi muuta ehdokasta.

EHC Biel-Bienne on viime vuosina luottanut vahvasti suomalaisosaamiseen. Sen päävalmentajan paikalla on nähty ensin Antti Törmänen sekä tämän kauden seuran peräsimessä aloittanut, mutta sittemmin potkut saanut Petri Matikainen.

Suomalaisosaaminen ovat vahvasti edustettuna myös seuran pelaajapuolella. Joukkueessa pelasivat tällä kaudella Toni Rajala, Jere Sallinen, Aleksi Heponiemi, Ville Pokka sekä maalivahti Harri Säteri.

Yhdessä Jalosen kanssa päävalmentajan paikasta kilpailevat lehden tietojen mukaan IK Oskarshamnin päävalmentaja Martin Filander ja Färjestadia luotsannut Tomas Mitell.

LUE MYÖS: