Mestis-seura TUTO Hockey ei saanut Liiga-lisenssiä kaudelle 2024-2025.

Liiga tiedottaa verkkosivuillaan, että urheilun oikeusturvalautakunta on hylännyt TuTo Hockey Oy:n valituksen Liigan aiemmin tekemästä lisenssipäätöksestä.

Urheilun oikeusturvalautakunnan mukaan Liigan lisenssitoimikunta on päätöstä tehdessään toiminut liigalisenssikriteerien mukaisesti ja päätösvaltansa puitteissa.

Oikeusturvalautakunta on myös katsonut, että TuTo Hockey Oy:tä ei ole kohdeltu eriarvoisesti päätöksentekoprosessissa.

Oikeusturvalautakunta toteaa tiedotteessaan Liigan lisenssikomitean katsoneen, ettei TuTo Hockey Oy ollut täyttänyt lisenssimääräyksissä olevia lisenssin myöntämisen edellytyksinä olevia kriteereitä kahdeksan edellytyksen osalta. Nämä edellytykset olivat liittyneet oikeudellisten, taloudellisten, olosuhdeliitännäisten ja urheilullisten kriteereiden täyttämättä jäämiseen.

Liigalisenssin myöntämisen edellytysten osalta oikeusturvalautakunta katsoi, että Liigan lisenssikomitea ei ollut menetellyt asiassa sovellettavaksi tulevien sääntöjen vastaisesti tai ylittänyt harkintavaltaansa päättäessään olla myöntämättä TuTolle liigalisenssiä kaudelle 2024–25. 

– On hyvä asia, että TuTon hakemukseen liittynyt prosessi on nyt saatu päätökseen ja Urheilun oikeusturvalautakunta on vahvistanut Liigan lisenssikomitean tekemän ratkaisun olleen asianmukainen, toteaa Liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi Liigan sivuilla.

LUE MYÖS