Viimeisten vuosikymmenien aikana jääkiekko on nopeutunut nopeutumistaan. Vai onko sittenkään? Kiekkolegenda Jaromir Jagr, 52, oli asiasta eri mieltä MTV Urheilun haastattelussa.

– Kerronpa sinulle jotain. Pelasin NHL:ssä viimeisen kerran kuusi vuotta sitten. Pelaajat sanoivat aina, että peli käy jatkuvasti nopeammaksi, nopeammaksi ja nopeammaksi. En ole samaa mieltä siitä. Tiedän, että peli on nopeutunut, mutta se ei ole tapahtunut sillä tavalla kuin yleisesti ajatellaan, Jagr aloitti.

Isompana muutoksena lajissa Jagr näkee sääntömuutokset. Kun enää ei saa roikkua ja koukkia, pienemmät ja nopeammatkin pelaajat pärjäävät.

– Aikamme pelaajat olivat nopeita. Jos Teemu Selänne pelaisi yhä, hän olisi vieläkin sarjan nopein luistelija. Mutta sääntöjen muovaaminen, ja pelaajien sopeutuminen niihin, on muokannut peliä, Jagr sanoo.

Pelaajilta ei vaadita enää samanlaisia fyysisiä ominaisuuksia kuin aiemmin.

– Heidän ei tarvitse enää olla fyysisesti yhtä vahvoja. Yhdellä yhtä vastaan -kamppailut ovat vähentyneet: nyt on niiden sijaan kyse luistelusta. Kun luistelet päästä päähän, et väsy niin paljon kuin kamppaillessasi yhdellä yhtä vastaan kulmissa. Se on kaikkein raskainta.