Liigan kurinpitodelegaatio on antanut Tapparan päävalmentajalle Rikard Grönborgille 10 000 euron sakkorangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen asetti Grönborgin tapauksen maanantaina kurinpitokäsittelyyn. Syynä oli ruotsalaisvalmentajan epäurheilijamainen kielenkäyttö lauantaina Tappara–HIFK-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Grönborg raivo kohdistui Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönniin. Näet klipin tilanteesta MTV Urheilun sivuilta.

– Delegaatio toteaa, että vaikka pelaajakäytävä ei ole julkinen paikka, tilaan on pääsy joukkueiden toimihenkilöiden lisäksi myös toimittajilla. Keskustelua ei voida näin ollen pitää Grönborgin ja Rönnin välisenä yksityisenä keskusteluna.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Grönborgin keskustelussa käyttämät ja Liigan erotuomarijohtajalle kohdistetut sanavalinnat täyttävät säännön 75.5 mukaisen herjaavan kielenkäytön ja myös kurinpitosääntöjen 3 pykälän c-kohdan epäurheilijamaisen käytöksen, kunripito tiedottaa.

Grönborg menetti malttinsa, kun ottelun tuomaristo jätti rankaisematta HIFK:n pelaajia kahdessa eri taklaustilanteessa. Tappara voitti ottelun lopulta lukemin 4–3.

LUE MYÖS: