Tapparan päävalmentajan Rikard Grönborgin purkaus on ollut viime päivinä iso puheenaihe Liigassa. HIFK-ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden jälkeen hän antoi palautetta erotuomarijohtaja Jyri Rönnille käyttäen voimakasta kieltä.

Nyt Liiga kertoo, että Grönborgin toiminta johtaa harvinaisiin toimiin. Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen on asettanut Grönborgin kurinpitokäsittelyyn epäurheilijamaisen kielenkäytön vuoksi. Nyt kurinpito delegaatio tutkii, onko Tappara-valmentajalle syytä antaa toimintakieltoa.

Valmentajien pelikiellot ovat Liigassa harvinaisia. Viimeksi pelikielto nähtiin vuonna 2015, kun Vaasan Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen sai yhden ottelun pelikiellon epäasiallisesta kielenkäytöstä otteluvalvojaa kohtaan.

Kovin pelikielto nähtiin vuonna 2000. HIFK:ta valmentanut Ismo Lehkonen sai kymmenen ottelun pelikiellon JYP:iä vastaan pelatun ottelun väkivaltaisuuksista.

LUE MYÖS