Pittsburgh Penguinsiin kaksivuotisella sopimuksella siirtyneen Jesse Puljujärven NHL-paluu sai ikävän käänteen keskiviikkona, kun suomalainen joutui seuraamaan ottelun katsomon puolelta.

Penguins hävisi huipputärkeän kotiottelun New York Islandersille jatkoajan jälkeen lukemin 4-5. Penguinsilla on pudotuspeliviivaan matkaa nyt yhdeksän pistettä.

Puljujärven tilalle kokoonpanoon oli nostettu suomalaishyökkääjä Valtteri Puustinen, joka onnistui myös maalinteossa.

Penguinsin päävalmentajan Mike Sullivanin mukaan Puljujärven katsomokomennus ei johtunut terveyssyistä tai pelaajan säästelemisestä.

– Ei, yritämme vain saada parhaan mahdollisen kokoonpanon, jolla voimme voittaa. Jesse on hyvä pelaaja ja hän on ollut hyvä lisä joukkueeseemme. Teemme päätökset kuitenkin ottelu kerrallaan. Tiedämme, että voimme luottavaisesti laittaa hänet kokoonpanoon, ja kun hän on kokoonpanossa, hän pystyy auttamaan meitä, Sullivan pyöritteli lehdistötilaisuudessa Pens Inside Scoopin mukaan.

Puljujärvi on pelannut Penguinsin paidassa nyt kuusi ottelua ilman tehopisteitä.

Positiivista on kuitenkin se, että Puljujärven ollessa kaukalossa Penguinsin maaliodottama on tasakentällisin 59,6 prosenttia vastustajaan verrattuna. Lukema on Penguinsin joukkueen paras sekä koko NHL:n 13. paras (yli 65min pelanneista). Puljujärven ollessa kaukalossa Penguins on myös voittanut maalieron tasakentällisin 66,7 prosenttisesti, joka on joukkueen kärkilukema sekä koko NHL:n 22. paras.

LUE MYÖS: